Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је 24. гренд слем победом над Данилом Медведевом у финалу УС Опена, након чега се Рус нашалио и упитао га "докле ће више игратИ тенис". Било је то пола у шали, а пола у збиљи, пошто је млађим тенисерима и досадило што им 36-годишњи Ђоковић "узима трофеје", међутим не стижу тако добре вести за њих - пошто је Ноле објавио до када планира да их "мучи" и да се заправо бави тенисом.

Прво је на конференцији за медије то натукнуо његов тренер Горан Иванишевић поменувши Олимпијске игре 2028. године као главни циљ, да би врло брзо после њега то потврдио и Новак Ђоковић. Прецизније, ако све буде по плану и програму, Ноле нема намеру да стане пре своје 41. године!

Фото: Профимедиа

 

 

- Да ли му је циљ 25. гренд слем у Аустралији и потом опроштај у Паризу? Питајте то њега када дође. Мислим да се то неће догодити. Хоће да игра на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 2028. године. Свашта се у тој његовој глави дешава, хоће да оствари доста тога - казао је Горан Иванишевић и на тај начин "пребацио лоптицу" у двориште Новака Ђоковића, а српски тенисер се није плашио овог одговора када су му новинари препричали шта каже тренер.

- Што да га изненади? То је план...", рекао је Ђоковић и потом наставио: "Интересантно је то што си споменуо, Олимпијада. Долазе у циклусу, надам се да ћу остварити тај циљ и освојити злато до краја каријере. Долази на сваке четири године и размишљам у том смислу, ако сад не завршавам каријеру. Ако не завршим у Паризу, онда идемо до Лос Анђелеса. Видећемо, не знам. Зависи од многих фактора, највише од осећаја у срцу и души. Ако имам жељу и порив и мотивацију сваки дан да се пробудим и да кажем океј, поред свега што се дешава, поред тога што сам отац двоје деце и чињенице да њих остављам на више од месец дана понекад.

Фото: Профимедиа

 

 

- Ако има смисла и за мене и најужи круг људи, чија подршка ми је неопходна. Онда ћу наставити да играм. Колико? Не знам. Знам сигурно да ћу ову сезону завршити.
 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".