Након привођења Сергеја Трифуновића и увреда које је на рачун сплитске полиције изнео на свом Инстаграму, огласила се тамошња полиција. Глумцу је забрањен улаз у Хрватску и Шенген у трајању од годину дана.

Подстакнути јавном објавом на друштвеној мрежи која је препуна нетачних информација, али и увредљивих и погрдних речи за полицијске службенике, дужни смо јавност обавестити о тачним информацијама и чињеницама везаним за наше поступање.

Фото: З. Кнежевић

 

 

- У протекла два дана мушкарац је својим понашањем на подручју Сплита остварио обележја пет прекршаја. Након позива грађана и затражене интервенције на плажи Каштелет због почињења прекршаја из чл. 30 Закона о прекршајима против јавног реда и мира, мушкарац ничим изазван вређа полицајце на начин који није примерен за јавну објаву.

Врло брзо након завршетка овог поступка, у суботу на подручју Сплита, мушкарац је поново остварио обележја прекршаја из чл. 30. Следећег дана, 9. септембра 2023. на друштвеној мрежи реметио јавни ред и мир, објавом и истицањем текста непримереног садржаја - стоји у саопштењу.

Омаловажавао је обезбеђење

- Уз изругивање уједно је омаловажио и рад радника обезбеђења који, ангажовани од стране Града Сплита, свакодневно, у ноћним сатима врше службу како би грађанима Сплита, а посебно старом градском језгру омогућили несметано функционирање и ноћни мир.

- Упорност је исказао и док је у објави испод текста наставио с вређањем и омаловажавањем службеног лица, упркос чињеници што је претходног дана, 8. септембра 2023. кажњен због истог прекршаја.

- Због почињења описаних прекршаја изречене су му новчане казне у складу са законом. Поступање полицијских службеника све време је било професионално и законито, а изречене казне нису харач већ су то казне одређене законима Републике Хрватске - кажу из полиције.

Фото: Н. Скендерија, Профимедиа, АТА имагес

 

 

Протеран је из Европског економског простора

- На остале погрдне називе за полицајце и увреде које је изнео у својој објави нећемо се на овом месту реферисати јер то није примерено јавном простору, али и у овом случају поново се ради о свесном и упорном кршењу закона за које ћемо спровести истрагу.

С обзиром на то да је утврђено како је мушкарац, у кратком року од два дана, понављао чињење прекршаја, те тиме исказао упорност и намеру да не поштује одлуке суда и законски поредак Републике Хрватске, остварени су услови из Закона о странцима за доношење решења о протеривању из Европског економског простора и одређена му је забрана уласка и боравка у ЕЕП у трајању од једне године.

Коначно, свако од нас може слободно да бира место и земљу коју ће посетити, али свако од нас је и у обавези да поштује законе те земље - кажу.

Подсетимо, држављани земаља Европске уније, као и Норвешке, Исланда и Лихтенштајна заједно чине Европски економски простор.

БОНУС ВИДЕО: