Пајкић је прошле године постао посланик, а сада је објаснио зашто је одлучио да уплови у политичке воде и којим вредностима се води.

- Васпитан сам да негујем и заступам неколико кључних вредности - веру у Бога и нашу традицију, веру у наш народ и веру у нашу Србију. Имајући то у виду, сматрао сам да уласком у политику треба да подржим човека и странку који управо те вредности по мени највише заступају, а то су председник Александар Вучић и Српска напредна странка. Наравно, постоји још доста разлога зашто сам одлучио да се укључим у политичку борбу и могао бих о томе дуго да разговарам, али бих свакако издвојио пар ствари: борба за суштински суверену државу, борба за економски јаку државу и борба за поносну и снажну државу. У свим тим аспектима сматрам да је председник Вучић бриљирао и зато ми је, пре свега, и задовољство да се бавим политиком у овом кључном тренутку.

Фото: Катарина Михајловић

 

Лав је изнео своје мишљење и о изазовима који чекају нашу земљу када је реч о Косову и Метохији. 

- Као што сам помињао, све је то део велике кампање против Србије. То питање је веома тешко и морамо се према њему односити мудро и прагматично. Посебно што наши непријатељи очекују да нас воде емоције, штавише рачунају на то. Наравно, то је разумљиво јер како човек да не буде емотиван када говори о нашој светој земљи, о нашој Грачаници, Дечанима, нашим светињама и нашем народу. Налазимо се  у тешкој ситуацији, не помажу нам потези бившег режима као што је пребацивање питања КиМ са УН на ЕУ. За тако "паметне потезе" су се чак захваљивали Вуку Јеремићу на насловним странама новина лажне државе Косово. Данас Србија води одговорну политику, председник Вучић вуче мудре потезе и само он зна колико је то тешко у тренутној ситуацији јер често апсолутно добрих потеза нема. Зато морамо да покажемо јединство око тог питања и свом снагом станемо уз председника Вучића.

Млади посланик открио је и да ли и како размишља о даљем развоју своје политичке каријере.

Фото: Профимедиа

 

 - О политици не размишљам као о каријери или послу, живим за политику и волим наш народ. Сваке недеље проводим време са грађанима и обилазим Србију са идејом да допринесем борби за бољу будућност наше деце - рекао је Пајкић и открио ко су његови узори. 

- У актуелној политици, наравно, Александар Вучић. Он је човек због кога сам ушао у политику, човек који живи за политику, за Србију, а не од политике. Историја ће  га засигурно памтити као великог лидера и некога ко је у невероватним околностима успео да се избори да наша Србија буде апсолутни победник на свим пољима! Из странке се такође угледам и на Милоша Вучевића. Сматрам да иза себе има велике резултате и да ће бити упамћен као најбољи градоначелник у историји Новог Сада. Морам такође да поменем и моју струку ван политике - филм. Када говоримо о пољу уметности, дефинитивно је мој фаворит Алфред Хичкок.

Прошла година за Лава Пајкића била веома тешка на приватном плану будући да је преминула његова мајка, списатељица Исидора Бјелица.

- Мајку ћу памтити по љубави према својој деци, мом оцу, нашем народу, љубави према књижевности и животу - објаснио је Пајкић.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".