Pajkić je prošle godine postao poslanik, a sada je objasnio zašto je odlučio da uplovi u političke vode i kojim vrednostima se vodi.

- Vaspitan sam da negujem i zastupam nekoliko ključnih vrednosti - veru u Boga i našu tradiciju, veru u naš narod i veru u našu Srbiju. Imajući to u vidu, smatrao sam da ulaskom u politiku treba da podržim čoveka i stranku koji upravo te vrednosti po meni najviše zastupaju, a to su predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Naravno, postoji još dosta razloga zašto sam odlučio da se uključim u političku borbu i mogao bih o tome dugo da razgovaram, ali bih svakako izdvojio par stvari: borba za suštinski suverenu državu, borba za ekonomski jaku državu i borba za ponosnu i snažnu državu. U svim tim aspektima smatram da je predsednik Vučić briljirao i zato mi je, pre svega, i zadovoljstvo da se bavim politikom u ovom ključnom trenutku.

Foto: Katarina Mihajlović

 

Lav je izneo svoje mišljenje i o izazovima koji čekaju našu zemlju kada je reč o Kosovu i Metohiji. 

- Kao što sam pominjao, sve je to deo velike kampanje protiv Srbije. To pitanje je veoma teško i moramo se prema njemu odnositi mudro i pragmatično. Posebno što naši neprijatelji očekuju da nas vode emocije, štaviše računaju na to. Naravno, to je razumljivo jer kako čovek da ne bude emotivan kada govori o našoj svetoj zemlji, o našoj Gračanici, Dečanima, našim svetinjama i našem narodu. Nalazimo se  u teškoj situaciji, ne pomažu nam potezi bivšeg režima kao što je prebacivanje pitanja KiM sa UN na EU. Za tako "pametne poteze" su se čak zahvaljivali Vuku Jeremiću na naslovnim stranama novina lažne države Kosovo. Danas Srbija vodi odgovornu politiku, predsednik Vučić vuče mudre poteze i samo on zna koliko je to teško u trenutnoj situaciji jer često apsolutno dobrih poteza nema. Zato moramo da pokažemo jedinstvo oko tog pitanja i svom snagom stanemo uz predsednika Vučića.

Mladi poslanik otkrio je i da li i kako razmišlja o daljem razvoju svoje političke karijere.

Foto: Profimedia

 

 - O politici ne razmišljam kao o karijeri ili poslu, živim za politiku i volim naš narod. Svake nedelje provodim vreme sa građanima i obilazim Srbiju sa idejom da doprinesem borbi za bolju budućnost naše dece - rekao je Pajkić i otkrio ko su njegovi uzori. 

- U aktuelnoj politici, naravno, Aleksandar Vučić. On je čovek zbog koga sam ušao u politiku, čovek koji živi za politiku, za Srbiju, a ne od politike. Istorija će  ga zasigurno pamtiti kao velikog lidera i nekoga ko je u neverovatnim okolnostima uspeo da se izbori da naša Srbija bude apsolutni pobednik na svim poljima! Iz stranke se takođe ugledam i na Miloša Vučevića. Smatram da iza sebe ima velike rezultate i da će biti upamćen kao najbolji gradonačelnik u istoriji Novog Sada. Moram takođe da pomenem i moju struku van politike - film. Kada govorimo o polju umetnosti, definitivno je moj favorit Alfred Hičkok.

Prošla godina za Lava Pajkića bila veoma teška na privatnom planu budući da je preminula njegova majka, spisateljica Isidora Bjelica.

- Majku ću pamtiti po ljubavi prema svojoj deci, mom ocu, našem narodu, ljubavi prema književnosti i životu - objasnio je Pajkić.

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".