Када се због овога нашла на удару албанских медија, али и критика рођене мајке, Рита се јавно извинила и, уз истицање да поштује све нације. Она је објаснила да није знала о застави које земље је реч, те да није имала намеру да увреди било чија осећања.

Међутим, да Ори географија није јача страна показао је и њен нови испад који се десио током музичког талент шоу-програма The Voice Australia", у ком се нашла у својству чланице жирија.

Један од учесника истакао је да његова породица води порекло из Самое, острвске државе у Полинезији, што је одушевило певачицу.

Фото: Профимедиа

 

- Мој муж, такође, једним делом води порекло из Самое - поручила је екстатично Рита, која се, иначе, прошле године, након дугогодишње везе, удала за Таику Ваититија, прослављеног глумца и режисера.

Међутим, корисници друштвених мрежа су убрзо бурно одреаговали будући да Ваититијево порекло нема апсолутно никакве везе са горепоменутом државом, с обзиром на то да он води порекло од Маора, домородачког племена са Новог Зеланда, на шта је јако поносан и што истиче у бројним интервјуима.

Фото: Профимедиа, Твитер принтскрин/@ckakosmicka

 

"Зна ли она у каквом су положају Маори и колико је лоше ово што је рекла да их брка са другим народом", "Познаје ли она уопште свог мужа уопште", "Рита очигледно не познаје георгафију, брка заставе, брка националности, не бих рекао да је националиста него да просто није упућена", низали су се коментари на Твитеру без конца и краја.

Рита Ора је, подсећања ради, рођена у Приштини 1990. године, али се у Лондон преселила са мајком Вером и оцем Бесником, када је имала годину дана, те је у овом граду завршила основну и средњу школу, али и започела музичку каријеру.

БОНУС ВИДЕО: