Светска звезда албанског порекла у једном тренутку током наступа огрнула се српском заставом. Овај потез изазвао је бурне рекације на мрежама, а Рита се правдала тиме како је мислила да је у питању застава Мађарске.

- Синоћ док сам наступала на СЗИН фестивалу у Мађарској добила сам заставу од младог обожаватеља. Од јаких рефлектора, нисам могла јасно да видим коју државу представља застава. Чим сам сишла с бине, схватила сам да је то српска, а не мађарска застава - рекла је Рита Ора, како пише Клан Косова.

Рита је иначе одрасла у Лондону, али је рођена у Приштини.

- Иако подржавам своје обожаватеље из свих земаља и култура, желим јасно да дам до знања да сам поносна косовска Албанка и да ми није била намера да омаловажавам своје наслеђе, нити да узнемиравам свој народ или своју породицу - додала је Рита.

Како су поједини медији пренели, ово је посебно погодило њену мајку. Наиме, мајка Рите, Вера Ора, викала је на ћерку у бекстејџу због српске заставе. Убрзо јој се јавно извинила објавивши ћеркину фотографију на којој показује "двоглавог орла".

- Жао ми је што сам много викала, али сам се унервозила - написала је Вера у објави. Рита Ора често је изазивала бурне реакције домаће јавности, а цео скандал за српском заставом заправо лежи у њеном пореклу.

Порекло Рите Оре

Наиме, поп звезда рођена је у Приштин као Рита Сахатчију (изведеница од турске речи саатци, што значи часовничар).

Оба родитеља су јој албанског порекла, а Рита је у малом стану у Приштини провела прву годину свог живота. Њени родитељи преселили су се Велику Британију када је Рита имала само годину дана, а њена сестра Елена имала је три године.

Њен отац Бесник сада је власник једног бара у Енглеској, док је претходно студирао економију, а мајка Вера је психијатар која ради за Британску службу за јавно здравство, те је тако била на првој линији одбране када је избила пандемија коронавируса. 

Њен деда Бесим био је цењени позоришни и филмски редитељ, а Рита је добила име по његовој омиљеној глумици Рити Хејворт. Певачица има старију сестру Елену и брата Дона.

Родитељи су децу васпитали да знају одакле су им корени, а Рита у својим интервјуима неретко истиче како је поносна на своје порекло и народ коме припада. 2019. године Рита је постала амбасадор Уницефа, а њен рад обухватао је помоћ расељеним лицима из Албаније.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".