Kada se zbog ovoga našla na udaru albanskih medija, ali i kritika rođene majke, Rita se javno izvinila i, uz isticanje da poštuje sve nacije. Ona je objasnila da nije znala o zastavi koje zemlje je reč, te da nije imala nameru da uvredi bilo čija osećanja.

Međutim, da Ori geografija nije jača strana pokazao je i njen novi ispad koji se desio tokom muzičkog talent šou-programa The Voice Australia", u kom se našla u svojstvu članice žirija.

Jedan od učesnika istakao je da njegova porodica vodi poreklo iz Samoe, ostrvske države u Polineziji, što je oduševilo pevačicu.

Foto: Profimedia

 

- Moj muž, takođe, jednim delom vodi poreklo iz Samoe - poručila je ekstatično Rita, koja se, inače, prošle godine, nakon dugogodišnje veze, udala za Taiku Vaititija, proslavljenog glumca i režisera.

Međutim, korisnici društvenih mreža su ubrzo burno odreagovali budući da Vaititijevo poreklo nema apsolutno nikakve veze sa gorepomenutom državom, s obzirom na to da on vodi poreklo od Maora, domorodačkog plemena sa Novog Zelanda, na šta je jako ponosan i što ističe u brojnim intervjuima.

Foto: Profimedia, Tviter printskrin/@ckakosmicka

 

"Zna li ona u kakvom su položaju Maori i koliko je loše ovo što je rekla da ih brka sa drugim narodom", "Poznaje li ona uopšte svog muža uopšte", "Rita očigledno ne poznaje georgafiju, brka zastave, brka nacionalnosti, ne bih rekao da je nacionalista nego da prosto nije upućena", nizali su se komentari na Tviteru bez konca i kraja.

Rita Ora je, podsećanja radi, rođena u Prištini 1990. godine, ali se u London preselila sa majkom Verom i ocem Besnikom, kada je imala godinu dana, te je u ovom gradu završila osnovnu i srednju školu, ali i započela muzičku karijeru.

BONUS VIDEO: