Ово признање са именом нашег истакнутог глумца, који нас је напустио 2016, установљено је пре седам година, на иницијативу Радоша Бајића, а први лауреат био је Никола Којо.

- Жеља ми је да ова награда сачува трајно сећање на великог глумца и комичара, нашег прерано преминулог Манду. Био је мој колега и пријатељ. Док смо десет година снимали "Село гори, а баба се чешља", често сам му говорио да је наставио низ највећих комичара у српској кинематографији - Мије Алексића, Чкаље и других. Он је био њихов достојни следбеник - рекао је раније Бајић.

Манда ће остати заувек урезан у срцима телевизијске публике као Милашин из серије "Село гори, а баба се чешља".

Фото: Петар Милошевић

 

Мандић је преминуо 15. јуна 2016. године, а само дан раније био је на сету ове серије. С обзиром на то да је до краја снимања било остало још неколико недеља, продукција је за дублирање појединих сцена у којима је требало да се појави Милашин ангажовала глумца Дубравка Јовановића због његове сличне физичке конституције.

И синоћ је било емотивно на летњој позорници у Нишу, баш као и прошле године, када је ово признање добила Олга Одановић, која је управо с Мандом играда у "Село гори, а баба се чешља".

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: