Ovo priznanje sa imenom našeg istaknutog glumca, koji nas je napustio 2016, ustanovljeno je pre sedam godina, na inicijativu Radoša Bajića, a prvi laureat bio je Nikola Kojo.

- Želja mi je da ova nagrada sačuva trajno sećanje na velikog glumca i komičara, našeg prerano preminulog Mandu. Bio je moj kolega i prijatelj. Dok smo deset godina snimali "Selo gori, a baba se češlja", često sam mu govorio da je nastavio niz najvećih komičara u srpskoj kinematografiji - Mije Aleksića, Čkalje i drugih. On je bio njihov dostojni sledbenik - rekao je ranije Bajić.

Manda će ostati zauvek urezan u srcima televizijske publike kao Milašin iz serije "Selo gori, a baba se češlja".

Foto: Petar Milošević

 

Mandić je preminuo 15. juna 2016. godine, a samo dan ranije bio je na setu ove serije. S obzirom na to da je do kraja snimanja bilo ostalo još nekoliko nedelja, produkcija je za dubliranje pojedinih scena u kojima je trebalo da se pojavi Milašin angažovala glumca Dubravka Jovanovića zbog njegove slične fizičke konstitucije.

I sinoć je bilo emotivno na letnjoj pozornici u Nišu, baš kao i prošle godine, kada je ovo priznanje dobila Olga Odanović, koja je upravo s Mandom igrada u "Selo gori, a baba se češlja".

(Kurir)

BONUS VIDEO: