Мениг се одмах по доласку у Србију сликао са шалом Партизана и упутио се да заврши неопходне формалности, како би се што пре ставио на располагање тренеру Александру Станојевићу.

Да подсетимо, ради се о фудбалеру који је пореком са Суринама, али има и држављанство Холандије, и прошао комплетну школу Ајакса, али је у првом тиму амстердамског великана уписао само три меча. Испрва је враћен у млађе селекције, а потом прослеђен и на "каљење" у Цволе где је за две сезоне одиграо 66 мечева и уписао 15 голова.

Уследио ја затим трансфер у француски Нант, али се ни тамо није најбоље снашао (ниједан меч за први тим), те је прослеђен у Б тим, потом и у енглески Олдам атлетик (Лига 2) и поново Цволе, где је сакупио довољан број мечева да остане у каквом-таквом ритму.

У Твенте стиже у септембру 2019. године, као слободан играч после раскида уговора са Нантом и, испоставило се, да је тај потез Менигу ревитализовао каријеру. У минуле две сезоне је одиграо 43 меча за поменути клуб, од тога је само у прошлој сезони уписао 33 утакмице, уз осам голова и три асистенције

Пет пута облачио је дрес младе репрезентације Холандије, а 2012. године је са кадетима "лала", био првак Европе.

Што се играчких карактеристика тиче, висок је 174 центиметра, покрива махом позицију левог крила, али се сналази и на супротној страни терена, ако и на месту помоћног нападача, а боље се служи десном ногом. Одликују га и брзина, добра игра један на један и солидна завршница. Мениг је пето појачање клуба из Хумске у летњем прелазном року, пошто су пре њега стигли Синиша Саничанин, Данило Пантић, Рикардо Гомеш Немања Милетић.