Menig se odmah po dolasku u Srbiju slikao sa šalom Partizana i uputio se da završi neophodne formalnosti, kako bi se što pre stavio na raspolaganje treneru Aleksandru Stanojeviću.

Da podsetimo, radi se o fudbaleru koji je porekom sa Surinama, ali ima i državljanstvo Holandije, i prošao kompletnu školu Ajaksa, ali je u prvom timu amsterdamskog velikana upisao samo tri meča. Isprva je vraćen u mlađe selekcije, a potom prosleđen i na "kaljenje" u Cvole gde je za dve sezone odigrao 66 mečeva i upisao 15 golova.

Usledio ja zatim transfer u francuski Nant, ali se ni tamo nije najbolje snašao (nijedan meč za prvi tim), te je prosleđen u B tim, potom i u engleski Oldam atletik (Liga 2) i ponovo Cvole, gde je sakupio dovoljan broj mečeva da ostane u kakvom-takvom ritmu.

U Tvente stiže u septembru 2019. godine, kao slobodan igrač posle raskida ugovora sa Nantom i, ispostavilo se, da je taj potez Menigu revitalizovao karijeru. U minule dve sezone je odigrao 43 meča za pomenuti klub, od toga je samo u prošloj sezoni upisao 33 utakmice, uz osam golova i tri asistencije

Pet puta oblačio je dres mlade reprezentacije Holandije, a 2012. godine je sa kadetima "lala", bio prvak Evrope.

Što se igračkih karakteristika tiče, visok je 174 centimetra, pokriva mahom poziciju levog krila, ali se snalazi i na suprotnoj strani terena, ako i na mestu pomoćnog napadača, a bolje se služi desnom nogom. Odlikuju ga i brzina, dobra igra jedan na jedan i solidna završnica. Menig je peto pojačanje kluba iz Humske u letnjem prelaznom roku, pošto su pre njega stigli Siniša Saničanin, Danilo Pantić, Rikardo Gomeš Nemanja Miletić.