- Дана 20. августа 2023. године, у протоку путника са Међународног аеродрома Кишињев, инострани извођач није био присутан, већ само чланови бенда - саопштила је данас Гранична полиција за молдавски сервис Радија Слободне Европе (РСЕ).

Прво саопштење граничне полиције, које је масовно преузела молдавска и међународна штампа, неколико дана је подгревало утисак да је Горан слетео у престоницу Молдавије, али му није било дозвољено да уђе у ту државу, јер је "враћен" због проруских ставова.

Српска звезда босанског порекла и његов бенд требало је да допутују у Молдавију због одавно заказаног наступа на музичком фестивалу у месту Стари Орхеј.

Фото: АТА имагес

 

Иначе, Бреговић је прекјуче истакао да му је веома жао што су га вратили са границе и није имао могућност да се дружи са публиком на заказаном наступу на фестивалу.

- Са свим својим музичарима гостујем по целој Европи и никада нигде није било проблема. Волим вашу земљу много и уживам у свакој прилици да наступим у Молдавији, посебно на овако живописном и јединственом фестивалу. Веома ми је жао што сам био ускраћен за радост и задовољство појављивања овог пута пред вама - навео је Бреговић у саопштењу тада објављеном на сајту организатора фестивала.

Фото: В. Данилов

 

Бреговићев менаџерски тим се овим поводом огласио и објаснио шта се заправо догодило.

- Бреговићев концерт је морао да буде одложен јер организатори фестивала из Молдавије нису припремили потребну документацију у складу са новим условима уласка држављана Србије у ту земљу. Горан није ни кренуо пут Кишњева пошто је ишао са друге дестинације – кажу у менаџерском тиму Бреговића.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: