Велелепна вила Цеце Ражнатовић у Аја Напи у којој породица ужива у луксузу и приватности у случају ратне опасности биће претврена у склониште! Звучи шокантно али томе сведочи и табла на огради!

– На свакој кући на Кипру стоје табле као обавештења где грађани у случају опасности или напада могу да се склоне. На страну што постоји велики број бункера, склоништа и неке приватне виле које су грађене од чврстих материјала и имају подруме предвиђене су за спасавање грађана. Једно такво обавештење налази се и на огради куће популарне певачице – испричао нам је својевремено наш суграђанин који дуго година живи и ради на Кипру.

Фото: АТА имагес

 

 

– Да се разумемо, опасност да се инвазија Турске из 1974. понови су јако мале, али ово је, за не дај боже. У случају неке опасности грађани би били смештени у те објекте, самим тим и Цецину кућу, а држава би регулисала плаћање рачуна, воде, струју, храну… све је организовано и спремно. Пакети са водом, лекови… Ранијих година се вршила процена која од кућа испуњава те услове, мерила се квадратура, материјал, вентилација, и на кућу која би прошла проверу, окачена је ова табла. Аја Напа је посебно стратешки битна јер је релативно близу “Зеленој зони”, заправо граници коју контролише УН између “слободног” и окупираног дела Кипра – прича извор и наставља:

– И дан данас, Кипрани су обавезни сваке године да се јаве у војску, да обнове знање из руковања оружјем и пружања прве помоћи да пруже да би могли да се бране док не стигне помоћ из Грчке. Не знам да ли знате, али прва земља која је Кипру прискочила у помоћ и послала намирнице и оружје да се одбрани била је Југославија. То овде људи не заборављају и увек наше људе од срца прихватају. Постоје и српске улице, а Тито је имао бисту у Никозији. Већина аутопутева је пројектована тако да могу да послуже као писте за полетање и слетање авиона – закључио је наш извор.

(Свет)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".