На конференцији за штампу поводом њеног новог пројекта у ком једног од највећих лекара данашњице доводи у Београд, Јелена је признала да је код популарности највише нервира управо то што се углавном расправља о томе да ли је лепа или није и како се облачи.

- Ја јутрос кад сам се пробудила и кад је требало да се спремам за ову конференцију само сам размишљала: "надам се да ће то бити неки људи који ће заиста слушати шта причамо, а неће гледати да ли сам се испеглала, како сам се очешљала и да ли сам се нашминкала, као прошлог пута" и то је заиста оптерећујуће - рекла је Јелена и додала да јој недостатак приватности посебно тешко пада када су њена деца у питању.

Фото: АТА имагес

 

- Мислим да никада нећу заборавити када сам родила Стефана и била у болници, опхрвана свим емоцијама, хормонима, још увек нисам успела да се исправим након порођаја, изашла сам на ходник, а једна новинарка је прешла преко обезбеђења и сликала ме такву, уморну, савијену, слабу. Осетила сам се ужасно и јако сам се забринула како ћу ја сада моју децу да заштитим од свега, ако у тим најрањивијим, најинтимнијим моментима неко нема поштовања према нама, ако су неки за клик и лајк спремни да газе преко људскости - рекла је Јелена.

Како додаје, невероватно јој је да је њен изглед икоме занимљив поред тема којима се бави, а то су деца, васпитање, родитељство, а сада и револуционарна метода за исцељивање и спречавање траума, зависности и других проблематичних понашања.

Фото: Профимедиа

 

- Ми отварамо вртиће, имамо бесплатне радионице за родитеље, сајт са саветима стручњака, јако важне и велике ствари које радимо да бисмо спасили децу и цело друштво, позитивно делујући на појединце и мислим да је то оно на шта сви треба да се фокусирамо. Надам се да ће што више људи погледати филм др Габора Матеа, да ће прочитати неку његову књигу, послушати интервјуе и усвојити нешто из њих, јер нам је неопходно да зауставимо те лоше ствари које радимо, поготово оне које родитељи раде из најбоље намере, да им деца буду добро, а уствари их удаљавају и стварају трауме - закључила је Јелена. 

Плашим се за децу

Коментаришући једну од сцена из филма "Мудрост трауме", који свима препоручује да погледају, Јелена каже да јој је једна од најупечатљивијих сцена била она у којој бескућник наркоман говори о томе како је рођен у изобиљу и како су му родитељи давали и куповали све што је желео, али су га на тај начин затрпали и нису му дали себе.

Фото: Профимедиа

 

- Ја се зато бојим да моја деца, која живе у неком богатству, не буду ускраћена за нешто што им је много важније од свих играчака и програма на свету, да не урадимо и ми нешто тако погрешно - каже она и додаје да никако није за потпуно слободан стил родитељства где дете неће бити санкционисано када уради нешто непримерено, већ сматра да му шта год да уради треба приступити с разумевањем и наћи му се у том и за њега тешком тренутку.

(НајЖена)

БОНУС ВИДЕО: