Подсетимо, хрватски хулигани који су ухапшени након стравичних нереда у Атини у којима је убијен 29-годишњи грчки навијач Михалис Кацурис распоређени су у 16 затвора у Грчкој.

Шесторица се налазе у Коридалосу који важи за најсуровији затвор у земљи, па је јавност у хрватској била изузетно забринута за њихову безбедност.

Ипак, чини се да услови и нису тако лоши као што се причало...

- Деловали су релативно задовољно, чак су рекли да су им дозволили да купе неке ствари у маркету који се налази у склопу затвора. Будући да још увек чекају резултате ДНК анализа и снимке надзорних камера, нема званичне информације када би могли бити изведени пред суд, али могуће да се то неће десити пре следеће недеље - преноси Јутарњи.

Хрватски хулигани имају и могућност да се јаве својим породицама.

- Наше дипломате обезбедиле су им картице за телефонске говорнице како би могли да се јаве својим породицама. Родитељи стално зову, неки чак размишљају о томе да оду у Атину - открио је Александар Сунко.

Подсетимо, председник Владе Андреј Пленковић рекао је у четвртак да осуђује хулиганизам и навијачко насиље у Грчкој, али да је од грчког премијера затражио да се приведеним хрватским навијачима осигура безбедност у затворима и праведан и брз процес.

БОНУС ВИДЕО:

ОВАКО ИЗГЛЕДА РОДОС НАКОН ПОЖАРА: Ватра је уништила све пред собом

(Јутарњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".