Podsetimo, hrvatski huligani koji su uhapšeni nakon stravičnih nereda u Atini u kojima je ubijen 29-godišnji grčki navijač Mihalis Kacuris raspoređeni su u 16 zatvora u Grčkoj.

Šestorica se nalaze u Koridalosu koji važi za najsuroviji zatvor u zemlji, pa je javnost u hrvatskoj bila izuzetno zabrinuta za njihovu bezbednost.

Ipak, čini se da uslovi i nisu tako loši kao što se pričalo...

- Delovali su relativno zadovoljno, čak su rekli da su im dozvolili da kupe neke stvari u marketu koji se nalazi u sklopu zatvora. Budući da još uvek čekaju rezultate DNK analiza i snimke nadzornih kamera, nema zvanične informacije kada bi mogli biti izvedeni pred sud, ali moguće da se to neće desiti pre sledeće nedelje - prenosi Jutarnji.

Hrvatski huligani imaju i mogućnost da se jave svojim porodicama.

- Naše diplomate obezbedile su im kartice za telefonske govornice kako bi mogli da se jave svojim porodicama. Roditelji stalno zovu, neki čak razmišljaju o tome da odu u Atinu - otkrio je Aleksandar Sunko.

Podsetimo, predsednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak da osuđuje huliganizam i navijačko nasilje u Grčkoj, ali da je od grčkog premijera zatražio da se privedenim hrvatskim navijačima osigura bezbednost u zatvorima i pravedan i brz proces.

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

(Jutarnji list)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".