Цела Грчка и даље оплакује 29-годишњег Михалиса Кацуриса, који је смртно страдао прошлог понедељка у тучи навијача АЕК-а и Динама из Загреба.

Кацурис је убоден ножем, а због тога је ухапшено 105 навијача, од којих су 102 хрватски држављани.

Вест о смрти свог сина, отерао је његову мајку у болницу јер је доживела срчани удар. Она је сада за грчке медије испричала неке нове детаље.

- Захтевамо правду. Да пронађем особу која је оволико наудила мом детету - започела је мајка исповест.

Затим је открила како је сазнала трагичну вест.

Фото: Твитер принтскрин/@TheKellaki/@hooliganscz1999

 

 

- У зору ме је пробудила сестра и рекла ми "дете ти је претучено". Отишла сам у болницу и тамо сазнала тужну истину. Био је дете са личношћу, са вером, читао је јеванђеље са пријатељима. Волео је АЕК. Полудела сам. Он ће платити за оно што је урадио мом детету - рекла је Михалисова мајка којој је позлило после страшног сазнања.

Подсетимо, премијер Грчке Киријакос Мицотакис најавио да ће све фудбалске навијачке групе у земљи бити затворене. Њих ће заменити званична удружења која ће деловати из седишта сваког фудбалског клуба.

Фото: Твитер принтскрин/@TheKellaki

 

 

"Клубови навијача се затварају. Сваки тим ће имати само један клуб навијача, који ће бити у седишту клуба", поручио је Мицотакис.

Премијер Грчке је то изјавио након састанка са председником Европске фудбалске федерације (УЕФА) Александром Чеферином, са министрима у грчкој влади, као и власницима четири највећа клуба у земљи, Олимпијакосом, Панатинаикосом, АЕК-ом и ПАОК-ом.

Мицотакис је додао и да полиција преузима контролу над уласком навијача на стадионе.

БОНУС ВИДЕО: