Према извештајима грчких медија, хулигани који су у притвору биће смештени у 16 различитих затвора.

Осморо хрватских држављана биће пребачено у затвор у Авлони, док ће шесторица завршити у Коридалосу. Преосталих 27 ухапшених, којима је одређен истражни притвор, биће распоређени по 14 различитих затворских јединица.

Гошћа "Пулса Србије" која је причала о условима ових затовра је Оливера Ћирковић, некадашња кошаркашица, осам година је битисала по грчким затворима.

- Авлона и Волос су два малолетничка затвора, Авлона је нешто блажи, али Волос је хард варијанта. Малолетник у Грчкој значи до 21 године, а не 18 као код нас. Сматрала сам да је малолетнички затвор лакши од мушког, напротив, у својој књизи га описујем као логор. Они су 23 сата затворени у групним собама у којим нема прозора, постоје само резови са решеткама - рекла је Ћирковић, па наставила:

Фото: Курир ТВ принтскрин

 

 

- Оних шест Хрвата који су одведени у Коридало биће им буквално Холивуд, тај затвор је ништа у односу на оно што ће доживету у Волосу. Њихово правосуђе је чак и оштрије према малолетницима, што уопште није нормално, чак ни у мушком затвору нисте затворени 23 сата као овде.

Потом је рекла да ће полиција морати у почетку да "пази" на Хрвате, али не због Срба, већ због анимозитета који гаје грчки затвореници.

- Чула сам да ће их одвајати у групе, а то су и са мојом групом радили и то чине када су љути, а циљ тога није да вас заштите од некога, него да вам буде што теже, односно да немате у близини никог свог. Наравно, у почетку ће их мало пазити, али то због анимозитета грчких затвореника, а не српских. Морам да кажем да су Грци као затвореници, али и народ, прилично темпераментни, односно воле да праве буку и да вичу, али немају фазу када то пређе у агресију, па да крену да се обрачуњавају.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: