Глумац Драган Гаги Јовановић иако је Земунац од главе до пете, а има и кућу у најлепшем делу ове вароши на Дунаву, заљубљен је и у место Рибницу, код Златибора, где проводи сваки слободан тренутак.

До викендице Драгана Јовановића, ушушкане у храстову и букову шуму, води земљани пут, а имање је окружено пашњацима. Пасторални призори за каквима у лудилу данашњег времена све чешће жудимо.

− Могао бих да признам да ово доживљавам као дом. Рођен сам у Београду, тамо сам одрастао и провео цео живот. Једноставно, дође тренутак када схватиш да то може да остане само једна успомена и да буде лепа туристичка дестинација – признао је својевремено Гаги у интервјуу за Ал Јазееру.

С обзиром на то да га претходних година муче проблеми с кичмом, односно дискус хернија, боравак на планини и свежем ваздуху свакако му прија. Ужива у природи, дружи се са мештанима, живи као сав нормалан свет, а када му затреба нешто из продавнице, ту је мотор.

 

Ћерка Анђела од родитеља је наследила таленат, али и љубав према природи, па радо одлази на Златибор, који је привлачан у сваком годишњем добу. Но, Гагијева супруга Бранка Пујић више воли море. Зато су једну од породичних оаза направили и у Херцег Новом.

− Још док смо се забављали Бранка је желела да живимо на мору. Недавно смо спојили Земун, планину и море. Златибор нам је на пола пута, па можемо да се одморимо на коју год страну да идемо. Кад смо тражили да купимо стан, нудили су нам и неке куће. Шта ће нама кућа? Нама је једино важан поглед, било да смо на мору, у нашој кући у Земуну или у брвнари на Златибору.

У једном разговору је описао како је изгледао његов сусрет са лисицом, која је дошла да га посети. Дошла је у његово двориште, а он ју је угостио тако што ју је примио у дом и спавао са њом неколико дана. После тога ју је пустио, а често се дешавало да му дође у посету.

БОНУС ВИДЕО: