Девица, земаљски знак којим влада Меркур, има репутацију по својој пажњи према детаљима, приземљеној практичности и снажној жељи за уредношћу.

Како се Меркур, планета комуникације и интелекта, креће ретроградно у Девици, такве особине ће постати појачане, што ће нас навести да са већом пажњом прегледамо различите области нашег свакодневног живота.

Фото: Профимедиа

 

 

Са ретроградним Меркуром у Девици комуникација се драматично мења.

Изражавање може бити отежано јер се неслагања и недостатак комуникације повећавају. Ова ретроградна фаза нас наводи да размишљамо о нашим стиловима комуникације, подстичући нас да будемо промишљени у одабиру речи и да посветимо пажњу невербалним сигналима, пише Сенса.

Свакодневна рутина

Штавише, ретроградни Меркур у Девици подстиче нас да преиспитамо наше организационе и практичне приступе. Можда ово време наглашава важност педантности у нашем свакодневном раду и рутини, јер и најмањи немар може довести до значајних последица. Делује као нежан подсетник да преиспитамо и освежимо наше планове, поново проверимо детаље и пронађемо креативне начине да се носимо са свим замкама које се могу појавити.

Здравље

Здравље и благостање су у центру пажње током ретроградног Меркура у Девици. Астрологија нас позива да поново проценимо своје физичко и ментално благостање, промовишући праксу бриге о себи. Ово је период саморефлексије у којем можемо да испитамо своје рутине, навике и ритуале, тражећи побољшања која ће утицати на наше благостање.

Љубав

У љубавним везама, ретроградни Меркур у Девици доводи до тога да преиспитамо начин на који комуницирамо и повезујемо се са другима. То захтева више стрпљења, саосећања и емпатије, јер неслагања и разлике могу лакше испливати на површину у овом тренутку. Усвајање отворене и истините комуникације, омогућава нам да се крећемо кроз сваки потенцијални сукоб са милошћу и искористимо ову сезону за јачање наших односа.

Ретроградни Меркур у Девици уводи прилично јединствену динамику која може да утиче на људе другачије на основу њихових хороскопских знакова. Иако сви доживљавају утицаје ретроградног Меркура у одређеној мери, одређени знаци су подложнији његовом приливу током ове фазе.

Фото: Профимедиа

 

 

БЛИЗАНЦИ

Близанци, као ваздушни знак, познати су по својим комуникативним способностима и брзом размишљању. Међутим, током ретроградног Меркура у Девици, Близанци би могли да се суоче са изазовима у комуникацији. Они могу доживети неслагања, имати проблема да јасно артикулишу, па чак и да се суоче са технолошким кваровима. Због тога је кључно за Близанце да пазе на своје речи и још једном провере све информације пре него што их проследе како би избегли потенцијална погрешна тумачења.

ДЕВИЦА

Пошто је Меркур ретроградан у њиховом сопственом знаку, Девице могу бити дубоко погођене. Њихова избирљива природа може постати наглашена, што резултира претераним и самокритичним размишљањем. Овај период може захтевати од Девица да преиспитају своје циљеве, односе и општи животни правац. За њих је од виталног значаја да се баве бригом о себи, буду љубазни према себи и траже подршку од својих најмилијих током ове интроспективне фазе.

Фото: Профимедиа

 

 

СТРЕЛАЦ

Стрелац, ватрени знак озлоглашен по својој слободоумној, предузимљивој природи, можда осећа ефекте ретроградног Меркура у Девици који се огледају у његовом осећају за правац и планирање. Стрелчевима се могу дешавати кашњења у путовању или сметње, могу се суочити са проблемима са папирологијом или визама и боре се да организују своје дневне обавезе.

РИБЕ

Рибе су склоне да буду проницљиве и подложне емоцијама. Док је Меркур ретроградан у Девици, вероватно ће искусити појачане емоције и већу осетљивост. То може резултирати нескладом у њиховим односима и јасном потребом за комуникацијом. За Рибе је од виталног значаја да се упусте у праксу бриге о себи, успоставе здраве границе и ефикасно саопште своје потребе за очувањем хармоније током ове вероватно бурне фазе.

БОНУС ВИДЕО: