Млад месец један је од кључних делова лунарног циклуса, уз пун месец, а он је суптилнији од пуног, али не и мање моћан!

Млад месец означава нови почетак, ново поглавље, покреће читаво искуство, а теме и ситуације које искустимо у том периоду врло су значајне за оно што ће се дешавати у наредним лунарним фазама.

Предстојећи млад месец наступиће 16. августа, и у то самоувереном знаку Лава. Он нас позива да будемо мало себичнији и будемо себи приоритет, чак и ако то значи да поставимо границе и кажемо другима "не" чешће него што смо иначе спремни.

Фото: Профимедиа

 

 

Лав по природи воли забаву јер влада стварима у вези са срцем, попут љубави, романсе, креативности и страсти, а како нас актуелна сезона Лава повезује с нашим унутрашњим дететом, све је још разиграније. Чак и у озбиљним стварима!

Пошто је Венера ретроградна од 22. јула, нагласак ће бити кармичкој љубави и продубити нашу потрагу за њом, што не смемо да схватимо као знак да се вратимо бившима или закопамо ратне секире које морају да остану испод земље.
Запамтите – појурите за оним што вам доноси радост, а не тренутно задовољство!

Како млад месец у Лаву 16. августа утиче на сваки знак Зодијака?

Ован

Пратите своје страсти, будите разиграни и уживајте у стварима које вам пружају задовољство. Овај млад месец сјајан је тренутак да дотакнете своје унутрашње дете и препустите се ситним задовољствима попут сладоледа у парку или лудилу у љубави.

Бик

Повлачење у своју зону комфора не мора да буде превише предвиђиво, а наредни млад месец вам помаже да видите да постоји много начина да обогатите свој простор удобности. Најрадије остајете код куће? Реновирајте је, купите неку ситницу која ће вам значити или макар промените распоред намештаја? Највише вам прија излазак у кафић? Идите сваки дан у други!

Близанци

Никад вам није било лакше да говорите у своје време него сад, Близанци! Поставићете циљеве у вези с тим шта ново морате да научите, усвојите, сазнате, а вићете отворени за нове људе, ситуације и занимљиве разговоре. Сада се могу за Близанце појавити и узбудљива нова познанства, али пазите колико се с ким упуштате.

Рак

Ризиковање може бити прелепа ствар, драги Ракови, али не губите из вида шта је ваш крајњи циљ. Тренутно сте у процесу преиспитивања сопственог система вредности, а могли бисте имати финансијске проблеме. Приступите им опрезно: планирајте добро, рачунајте тачно и никако се не залећите.

Лав

Млад месец у вашем знаку даје вам снагу да се изразите баш како желите, шта год да је тема. Лавови ће размотрити шта за њих значе неке љубавне заврзламе, а искористиће моћ ове лунарне фазе да поставе своје циљеве и промене фокус на оно што им је заиста значајно.

Биће звезде и свог и туђих живота, а другачије не би ни желели, зар не?

Девица

Опуштање у самоћи ће вас оснажити да лакше комуницирате са својим унутрашњим дететом, драге Девице. Поново се упознајте са стварима које у ваш живот доносе радост, поново откријте шта је то што вам заиста прија, окрените се ситним задовољствима које можете сами себи да омогућите, без ослања на друге. Ово је време за опуштање, без бриге шта други мисле о вашим начинима.

Фото: Профимедиа

 

 

Вага

Окружите се одрживим пријатељствима и то је оно што обележити наредни млад месец у Лаву за вас. Прихватите све позиве за изласке и дружења, проводите време с људима с којима вам је пријатно, обратите се за помоћ поузданим и стабилним особама. Јачаћете везе с њима и још више укоренити ове здраве односе. У реду је бити селективан и одбацити оно што вам отима енергију.

Шкорпија

Све очи биће упрте у вас да оставите утисак на свет. Будите опрезни када је у питању радна етика, потрудите се да не померите фокус и благовремено обављајте своје задатке. Притисак ће расти, али ви то можете – само ако сте фокусирани. Овај млад месец могао би донети нека изненађења у ваш радни простор, највероватније у виду нових задатака, изазова или чак колега. Опрезно и прорачунато делајте и можете бити непогрешиви.

Стрелац

Ватрени млад месец оствариће вашу природну жељу за лутањем, Стрелче.

Будите опрезни при доношењу претерано импулсивних одлука, јер ако се занесете може вам се променити перспектива. То даље ремети већ утврђене планове и дугорочно може да вам на прави проблеме, па обавезно двапут мерите пре него што пресечете и промените курс. Ова лунарна фаза даје много авантуристичке енергије за којом Стрелчеви жуде, а обећава и нова знања.

Јарац

Наредни млад месец могао би вам донети турбуленције при решавању неких проблема који вас коче да даље напредујете. Ипак, бићете храбри и умећете да дигнете руке од онога чему нема спаса, што је нешто што ни најпаметнији често не умеју. Овај млад месец могао би да вам помогне у самоисцељењу, посебно у случају дубоких и старих рана, а све ће ићи спонтано и природно, без много вашег труда.

Водолија

Отворите своје срце љубаи и задовољству, јер то не значи да ћете се одрећи независности. Партнерство какво Водолија никад није видела могло би да дође с овим младим месецом, а то је прилика да открију и како се заиста осећају. Шта је оно што желите? За чиме жудите? Због чега бисте ризиковали све?

Могло би да се појави нешто што је вредно тога, али свакако добро анализирајте ситуацију.

Рибе

Додајте мало зачина својој дневној рутини, Рибе!

Време је да приоритет дате свом здрављу и да уведете неке нове ствари својој свакодневици. Одвојте макар пола сата дневно за нешто што вам прија, што вас опушта, чему се радујете и што вам помаже да се повежете са смим собом.

БОНУС ВИДЕО: