Devica, zemaljski znak kojim vlada Merkur, ima reputaciju po svojoj pažnji prema detaljima, prizemljenoj praktičnosti i snažnoj želji za urednošću.

Kako se Merkur, planeta komunikacije i intelekta, kreće retrogradno u Devici, takve osobine će postati pojačane, što će nas navesti da sa većom pažnjom pregledamo različite oblasti našeg svakodnevnog života.

Foto: Profimedia

 

 

Sa retrogradnim Merkurom u Devici komunikacija se dramatično menja.

Izražavanje može biti otežano jer se neslaganja i nedostatak komunikacije povećavaju. Ova retrogradna faza nas navodi da razmišljamo o našim stilovima komunikacije, podstičući nas da budemo promišljeni u odabiru reči i da posvetimo pažnju neverbalnim signalima, piše Sensa.

Svakodnevna rutina

Štaviše, retrogradni Merkur u Devici podstiče nas da preispitamo naše organizacione i praktične pristupe. Možda ovo vreme naglašava važnost pedantnosti u našem svakodnevnom radu i rutini, jer i najmanji nemar može dovesti do značajnih posledica. Deluje kao nežan podsetnik da preispitamo i osvežimo naše planove, ponovo proverimo detalje i pronađemo kreativne načine da se nosimo sa svim zamkama koje se mogu pojaviti.

Zdravlje

Zdravlje i blagostanje su u centru pažnje tokom retrogradnog Merkura u Devici. Astrologija nas poziva da ponovo procenimo svoje fizičko i mentalno blagostanje, promovišući praksu brige o sebi. Ovo je period samorefleksije u kojem možemo da ispitamo svoje rutine, navike i rituale, tražeći poboljšanja koja će uticati na naše blagostanje.

LJubav

U ljubavnim vezama, retrogradni Merkur u Devici dovodi do toga da preispitamo način na koji komuniciramo i povezujemo se sa drugima. To zahteva više strpljenja, saosećanja i empatije, jer neslaganja i razlike mogu lakše isplivati na površinu u ovom trenutku. Usvajanje otvorene i istinite komunikacije, omogućava nam da se krećemo kroz svaki potencijalni sukob sa milošću i iskoristimo ovu sezonu za jačanje naših odnosa.

Retrogradni Merkur u Devici uvodi prilično jedinstvenu dinamiku koja može da utiče na ljude drugačije na osnovu njihovih horoskopskih znakova. Iako svi doživljavaju uticaje retrogradnog Merkura u određenoj meri, određeni znaci su podložniji njegovom prilivu tokom ove faze.

Foto: Profimedia

 

 

BLIZANCI

Blizanci, kao vazdušni znak, poznati su po svojim komunikativnim sposobnostima i brzom razmišljanju. Međutim, tokom retrogradnog Merkura u Devici, Blizanci bi mogli da se suoče sa izazovima u komunikaciji. Oni mogu doživeti neslaganja, imati problema da jasno artikulišu, pa čak i da se suoče sa tehnološkim kvarovima. Zbog toga je ključno za Blizance da paze na svoje reči i još jednom provere sve informacije pre nego što ih proslede kako bi izbegli potencijalna pogrešna tumačenja.

DEVICA

Pošto je Merkur retrogradan u njihovom sopstvenom znaku, Device mogu biti duboko pogođene. NJihova izbirljiva priroda može postati naglašena, što rezultira preteranim i samokritičnim razmišljanjem. Ovaj period može zahtevati od Devica da preispitaju svoje ciljeve, odnose i opšti životni pravac. Za njih je od vitalnog značaja da se bave brigom o sebi, budu ljubazni prema sebi i traže podršku od svojih najmilijih tokom ove introspektivne faze.

Foto: Profimedia

 

 

STRELAC

Strelac, vatreni znak ozloglašen po svojoj slobodoumnoj, preduzimljivoj prirodi, možda oseća efekte retrogradnog Merkura u Devici koji se ogledaju u njegovom osećaju za pravac i planiranje. Strelčevima se mogu dešavati kašnjenja u putovanju ili smetnje, mogu se suočiti sa problemima sa papirologijom ili vizama i bore se da organizuju svoje dnevne obaveze.

RIBE

Ribe su sklone da budu pronicljive i podložne emocijama. Dok je Merkur retrogradan u Devici, verovatno će iskusiti pojačane emocije i veću osetljivost. To može rezultirati neskladom u njihovim odnosima i jasnom potrebom za komunikacijom. Za Ribe je od vitalnog značaja da se upuste u praksu brige o sebi, uspostave zdrave granice i efikasno saopšte svoje potrebe za očuvanjem harmonije tokom ove verovatno burne faze.

BONUS VIDEO: