Mlad mesec jedan je od ključnih delova lunarnog ciklusa, uz pun mesec, a on je suptilniji od punog, ali ne i manje moćan!

Mlad mesec označava novi početak, novo poglavlje, pokreće čitavo iskustvo, a teme i situacije koje iskustimo u tom periodu vrlo su značajne za ono što će se dešavati u narednim lunarnim fazama.

Predstojeći mlad mesec nastupiće 16. avgusta, i u to samouverenom znaku Lava. On nas poziva da budemo malo sebičniji i budemo sebi prioritet, čak i ako to znači da postavimo granice i kažemo drugima "ne" češće nego što smo inače spremni.

Foto: Profimedia

 

 

Lav po prirodi voli zabavu jer vlada stvarima u vezi sa srcem, poput ljubavi, romanse, kreativnosti i strasti, a kako nas aktuelna sezona Lava povezuje s našim unutrašnjim detetom, sve je još razigranije. Čak i u ozbiljnim stvarima!

Pošto je Venera retrogradna od 22. jula, naglasak će biti karmičkoj ljubavi i produbiti našu potragu za njom, što ne smemo da shvatimo kao znak da se vratimo bivšima ili zakopamo ratne sekire koje moraju da ostanu ispod zemlje.
Zapamtite – pojurite za onim što vam donosi radost, a ne trenutno zadovoljstvo!

Kako mlad mesec u Lavu 16. avgusta utiče na svaki znak Zodijaka?

Ovan

Pratite svoje strasti, budite razigrani i uživajte u stvarima koje vam pružaju zadovoljstvo. Ovaj mlad mesec sjajan je trenutak da dotaknete svoje unutrašnje dete i prepustite se sitnim zadovoljstvima poput sladoleda u parku ili ludilu u ljubavi.

Bik

Povlačenje u svoju zonu komfora ne mora da bude previše predviđivo, a naredni mlad mesec vam pomaže da vidite da postoji mnogo načina da obogatite svoj prostor udobnosti. Najradije ostajete kod kuće? Renovirajte je, kupite neku sitnicu koja će vam značiti ili makar promenite raspored nameštaja? Najviše vam prija izlazak u kafić? Idite svaki dan u drugi!

Blizanci

Nikad vam nije bilo lakše da govorite u svoje vreme nego sad, Blizanci! Postavićete ciljeve u vezi s tim šta novo morate da naučite, usvojite, saznate, a vićete otvoreni za nove ljude, situacije i zanimljive razgovore. Sada se mogu za Blizance pojaviti i uzbudljiva nova poznanstva, ali pazite koliko se s kim upuštate.

Rak

Rizikovanje može biti prelepa stvar, dragi Rakovi, ali ne gubite iz vida šta je vaš krajnji cilj. Trenutno ste u procesu preispitivanja sopstvenog sistema vrednosti, a mogli biste imati finansijske probleme. Pristupite im oprezno: planirajte dobro, računajte tačno i nikako se ne zalećite.

Lav

Mlad mesec u vašem znaku daje vam snagu da se izrazite baš kako želite, šta god da je tema. Lavovi će razmotriti šta za njih znače neke ljubavne zavrzlame, a iskoristiće moć ove lunarne faze da postave svoje ciljeve i promene fokus na ono što im je zaista značajno.

Biće zvezde i svog i tuđih života, a drugačije ne bi ni želeli, zar ne?

Devica

Opuštanje u samoći će vas osnažiti da lakše komunicirate sa svojim unutrašnjim detetom, drage Device. Ponovo se upoznajte sa stvarima koje u vaš život donose radost, ponovo otkrijte šta je to što vam zaista prija, okrenite se sitnim zadovoljstvima koje možete sami sebi da omogućite, bez oslanja na druge. Ovo je vreme za opuštanje, bez brige šta drugi misle o vašim načinima.

Foto: Profimedia

 

 

Vaga

Okružite se održivim prijateljstvima i to je ono što obeležiti naredni mlad mesec u Lavu za vas. Prihvatite sve pozive za izlaske i druženja, provodite vreme s ljudima s kojima vam je prijatno, obratite se za pomoć pouzdanim i stabilnim osobama. Jačaćete veze s njima i još više ukoreniti ove zdrave odnose. U redu je biti selektivan i odbaciti ono što vam otima energiju.

Škorpija

Sve oči biće uprte u vas da ostavite utisak na svet. Budite oprezni kada je u pitanju radna etika, potrudite se da ne pomerite fokus i blagovremeno obavljajte svoje zadatke. Pritisak će rasti, ali vi to možete – samo ako ste fokusirani. Ovaj mlad mesec mogao bi doneti neka iznenađenja u vaš radni prostor, najverovatnije u vidu novih zadataka, izazova ili čak kolega. Oprezno i proračunato delajte i možete biti nepogrešivi.

Strelac

Vatreni mlad mesec ostvariće vašu prirodnu želju za lutanjem, Strelče.

Budite oprezni pri donošenju preterano impulsivnih odluka, jer ako se zanesete može vam se promeniti perspektiva. To dalje remeti već utvrđene planove i dugoročno može da vam na pravi probleme, pa obavezno dvaput merite pre nego što presečete i promenite kurs. Ova lunarna faza daje mnogo avanturističke energije za kojom Strelčevi žude, a obećava i nova znanja.

Jarac

Naredni mlad mesec mogao bi vam doneti turbulencije pri rešavanju nekih problema koji vas koče da dalje napredujete. Ipak, bićete hrabri i umećete da dignete ruke od onoga čemu nema spasa, što je nešto što ni najpametniji često ne umeju. Ovaj mlad mesec mogao bi da vam pomogne u samoisceljenju, posebno u slučaju dubokih i starih rana, a sve će ići spontano i prirodno, bez mnogo vašeg truda.

Vodolija

Otvorite svoje srce ljubai i zadovoljstvu, jer to ne znači da ćete se odreći nezavisnosti. Partnerstvo kakvo Vodolija nikad nije videla moglo bi da dođe s ovim mladim mesecom, a to je prilika da otkriju i kako se zaista osećaju. Šta je ono što želite? Za čime žudite? Zbog čega biste rizikovali sve?

Moglo bi da se pojavi nešto što je vredno toga, ali svakako dobro analizirajte situaciju.

Ribe

Dodajte malo začina svojoj dnevnoj rutini, Ribe!

Vreme je da prioritet date svom zdravlju i da uvedete neke nove stvari svojoj svakodnevici. Odvojte makar pola sata dnevno za nešto što vam prija, što vas opušta, čemu se radujete i što vam pomaže da se povežete sa smim sobom.

BONUS VIDEO: