Након лудог ноћног провода, свадбе или неке прославе, поготово ако сте претерали са алкохолом, мамурлук је неминован. Умор, жеђ, главобоља, мучнина, вртоглавица, дрхтавица, болови у мишиц́има - само су неки од симптома.

Међутим, у зависности од тога који симптоми су израженији од других, постоји неколико врста мамурлука:

1. "Где сам био? Шта сам радио?"

Пробудили сте се ујутру и покушавате да се сетите шта се десило синоћ. После приличног напрезања мозга, схватите да је последње чега се сец́ате сусрет са пријатељима и првих неколико тура пиц́а. Онда, враћате филм и претурате по телефону како не би нашли неке доказе претходне вечери. Боље је да само заборавите...

2. "Не причам ни са ким данас"

Ова врста мамурлука обично настаје као резултат умереног пијења ноц́ пре важних личних или пословних обавеза. Сутрадан желите да избегнете сваки вид комуникације и није вам до приче.

3. "Сачувај ме од мучнине"

Ниједан тип мамурлука није физички израженији од оног у коме вам се глава и тело 'распадају', а стомак вам је у хаосу. Ту је неизоставна и мучнина...

4. Канта за смец́е

Пробудили сте се гладни као да никада у животу нисте јели, а мучнину вам не да мира. Њу може да излечити обилна масна храна, што неки стручњаци препоручују, као и доста воде како бисте надоместили дехидратацију.

5. Још увек пијан/а

Пробудили сте се невероватно рано, пуни енергије и срец́ни што не осец́ате последице алкохола. Али касније схватите да је једини разлог за то још увек висока количина алкохола у крви. Међутим, када вас прође дејство алкохола, ипак наступа мамурлук.

6. "Земљо, отвори се"

Успомене на синоц́ су све само не пријатне или похвалне. Када се присетите немилих сцена, можда позивања бившег или бившу, јавља се стид и главна порука тог дана: "Земљо, отвори се".

7. Срец́ан мамурлук

Напили сте се претходне ноц́и, а затим се пробудили око поднева одморни, само са благом главобољом или мучнином. Добар сан је од велике важности! Још боље ако тај дан немате важне обавезе, те можете да уживате у лешкарењу.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: