Жена (54) пореклом из Србије радила је као социјална радница у Каритасу с проблематичном омладином, а на суду се могло чути да је била професионалка у опхођењу с тинејџерима, пише Хеуте.

Син је наводно рекао како је патио због развода родитеља и да је за развод кривио мајку. У оптужници стоји да је младић све више конзумирао алкохол и канабис и да се често коцкао. Његова га је мајка 2021. сама пријавила полицији. Приметила је да је прешао на ислам и заступао је радикалне ставове.

Често био насилан према мајци

На суду се чуло да је младић и пре убиства често био насилан према мајци и да је у мају 2022. године завршио на психијатрији након што је заустављен с мачетом у Бечу. Наводно је током једног насилног испада својој мајци рекао: "Не одлучује Бог, него ја."

Иако се 54-годишњакиња наводно бојала свог сина, према оптужници, 22-годишњак је неколико пута недељно спавао код ње и она се бринула о њему. У фебруару је преко апликације наручио храну и од мајке тражио новац. Када је она то одбила, наводно је зграбио нож и три пута је убо. Након тога је отрчао до суседа и рекао да се мајка повредила ножем у купатилу.

Сусед је одмах дотрчао у њихов стан и позвао полицију и хитну помоћ, али жена је већ искрварила. Оптужени је током испитивања два пута мењао исказе и на крају испричао причу о наруџби хране. Вештак је утврдио да пати од поремећаја личности и класификовао га као опасног.

"Ризични случај"

На суђењу које је одржано јуче његова је сестра плакала на оптуженичкој клупи.

- Полиција ме назвала по ноћи и рекла ми је шта се догодило. Било је сталних свађа, сваки дан му је давала новац - рекла је.

Власти су 22-годишњака окарактерисале "ризичним случајем", мајка је неколико пута упозоравала полицију и бојала се да ће доћи до насилног злочина.

Чак три пута му је изречена забрана уласка у мајчин стан, али она на крају не би имала срца да сведочи против њега, чуло се у судници.

Младић је на суду рекао да му је жао због злочина који је починио и негирао је намеру убиства: - Био сам слеп од беса, хтео сам да је повредим - рекао је и додао како схвата да је болестан и жели терапију што пре.

- Жалим због тога. Мајке су светиња над светињама. Тако је то код нас Југословена - рекао је на суду.

БОНУС ВИДЕО:

ДРАГАНА ЗАПАЛИЛА СВЕЋУ НА МЕСТУ ГДЕ ЈЕ ПОГИНУО ЊЕН СУПРУГ: Тешко је, остала сам сама са дететом

(Индеx.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".