Она је открила да је живот на броду нека врста тајновитости те да се човек брзо навикне на то. Неизоставне су и језиве тајне за које врло мало људи зна.

- Живот на крузеру је врло заразан и никад не искључујем могућност повратка. Апсолутно сам волела свој посао и уживала сам као водитељка забавних програма јер је мој посао дословно био да посећујем забаве скоро сваке вечери - започиње Шерон своју причу. Када је реч о смештају, морала је да дели једну кабину са шест колега. Било је и неугодних сцена.

- Имала сам једну цимерку која би позвала свог дечка на спавање, а да ми то није најавила. Сваки лежај је имао завесу због приватности. Било је ситуација када сам се пресвлачила и онда изненада схватила да је иза њене завесе мушкарац који би могао да искочи у било којем тренутку - испричала је Шерон и додала да је било уобичајено да се особље забавља и подржава љубавне везе, а полно преносиве болести које су делили, за њих су били знак части, попут ордена.

Рекла је и да зна доста људи који су своје супружнике упознали радећи на крузерима. Многи од њих су и даље врло срећни у браку који траје годинама. Иако је романтично дружење међу особљем допуштено, љубавни сусрети са гостима су строго забрањени. Ако би некога ухватили у аферама, моментално би добили отказ.

Велики плус рада на крузеру је тај што се може уштедети доста новца. Заправо, већина трошкова се покрива на крузеру - бесплатан смештај, храна и забава. Када је реч о језивим тајнама везаним за крузере, сваки од њих има мртвачницу и затвор.

- Људи прилично често умиру на крузерима, обично природном смрћу, односно због срчаног удара. Било је и неколико самоубистава. Бродови за крстарење имају протокол за све ситуације. Ако би неко преминуо изненада, преместили бисмо га у мртвачницу и обавијестили његову породицу, а већина гостију не би имала појма - рекла је бивша радница на крузерима.

Открила је и шта се догађа ако неко закасни на укрцавање на крузер: - Ово је врло уобичајено. Постоје одређене ситуације у којима ће брод чекати госте ако се не укрцају на време, али често бисмо остављали госте. У свакој луци постоји лучки агент који помаже гостима који су остали да се договоре и да се састану с бродом у следећој луци или да их пошаљу кући - објашњава Шерон.

Упркос бројним неочекиваним ситуацијама, Шерон је понела са собом невероватно искуство. Посао на крузеру јој је дао могућност да обиђе низ чаробних места.

БОНУС ВИДЕО: