Nakon ludog noćnog provoda, svadbe ili neke proslave, pogotovo ako ste preterali sa alkoholom, mamurluk je neminovan. Umor, žeđ, glavobolja, mučnina, vrtoglavica, drhtavica, bolovi u mišićima - samo su neki od simptoma.

Međutim, u zavisnosti od toga koji simptomi su izraženiji od drugih, postoji nekoliko vrsta mamurluka:

1. "Gde sam bio? Šta sam radio?"

Probudili ste se ujutru i pokušavate da se setite šta se desilo sinoć. Posle priličnog naprezanja mozga, shvatite da je poslednje čega se sećate susret sa prijateljima i prvih nekoliko tura pića. Onda, vraćate film i preturate po telefonu kako ne bi našli neke dokaze prethodne večeri. Bolje je da samo zaboravite...

2. "Ne pričam ni sa kim danas"

Ova vrsta mamurluka obično nastaje kao rezultat umerenog pijenja noć pre važnih ličnih ili poslovnih obaveza. Sutradan želite da izbegnete svaki vid komunikacije i nije vam do priče.

3. "Sačuvaj me od mučnine"

Nijedan tip mamurluka nije fizički izraženiji od onog u kome vam se glava i telo 'raspadaju', a stomak vam je u haosu. Tu je neizostavna i mučnina...

4. Kanta za smeće

Probudili ste se gladni kao da nikada u životu niste jeli, a mučninu vam ne da mira. NJu može da izlečiti obilna masna hrana, što neki stručnjaci preporučuju, kao i dosta vode kako biste nadomestili dehidrataciju.

5. Još uvek pijan/a

Probudili ste se neverovatno rano, puni energije i srećni što ne osećate posledice alkohola. Ali kasnije shvatite da je jedini razlog za to još uvek visoka količina alkohola u krvi. Međutim, kada vas prođe dejstvo alkohola, ipak nastupa mamurluk.

6. "Zemljo, otvori se"

Uspomene na sinoć su sve samo ne prijatne ili pohvalne. Kada se prisetite nemilih scena, možda pozivanja bivšeg ili bivšu, javlja se stid i glavna poruka tog dana: "Zemljo, otvori se".

7. Srećan mamurluk

Napili ste se prethodne noći, a zatim se probudili oko podneva odmorni, samo sa blagom glavoboljom ili mučninom. Dobar san je od velike važnosti! Još bolje ako taj dan nemate važne obaveze, te možete da uživate u leškarenju.

(Mondo)

BONUS VIDEO: