Водитељ и творац емисије "Никад није касно" Жика Јакшић поред музике има и бројна друга интересовања.

Како је Жика Јакшић у више наврата говорио, обожава спорт и то му је друга највећа љубав.

 

Фото: АТА имагес

 

 

Он је након средње школе уписао Факулет за физичко васпитање, али због посла није успео да заврши студије.

Још у младости Жика Јакшић је почео да свира гитару, али паралерно са тим тренирао је два спорта. Скијање и стони тенис су му одлично ишли, а освајао је и бројне медаље на такмичењима, у једном тренутку је био првак Србије.

Како је одувек био физички активан, када се преселио у Немачку радио је као спасилац на једном базену, а и сам каже да му је спорт доста помогао у том послу.

Фото АТА имагес

 

 

- Кад сам отишао у Немачку, положио сам за спасиоца и због непозавања језика прво сам чистио траву око базена и помагао. Није ми ишао немачки и ја узмем књигу и једно три месеца сваки дан сам учио језик док нисам проговоро. Упоредо сам радио са својим бендом и четири године као спасилац на базену - рекао је он једном приликом у медијима, преноси "Курир".

Подсетимо, Жика је током сезоне у једној од емисија открио да није одустао од школовања, а признао је када ће завршити факултет.

- Ја нисам завршио факултет и хоћу да завршим, само сам оставио то када будем једно 70 напунио - рекао је Жика Јакшић у једној емисији, преноси поменути портал.

БОНУС ВИДЕО: