Глумица Олга Одановић протеклих година спада у омиљене у домаћим телевизијским серијама, где је бескрајно шармантна у улогама жена с којима нема расправе.

Дефинитивно најпопуларнија била је као Златана Раковић у серији "Село гори, а баба се чешља", али ништа мање симпатична и вољена није била као Милијарда у "Војној академији" или као, у последње време, Милева у серији "Радио Милева".

Фото: АТА имагес

 

 

Поред велике каријере на телевизији, Олга Одановић је изградила завидну каријеру у театру, у сталном је ангжману позоришта "Бошко Буха", а од 2006. године била је првакиња драме Народног позоришта.

Иако је и у раној младости, од почетка глумачке каријере, играла у успешним филмовима и серијама, она је у овом периоду најпознатија по мањој, али незаборавној улози коју је глумила у чувеном "Бољем животу".

Фото: РТС принтскрин

 

 

Као колегиница Драгише Гиге Попадића, њена јунакиња је млада лепотица која за Осми март одлази са остатком женског колектива у Солун.

Тамо се сјајно проводи, плеше и ломи тањире, а успут се заљубљује у грчког певача, с којим проводи ноћ и, затим, увлачи Гигу у невоље када га на царини замоли да јој пренесе златни ланчић који је добила за успомену од љубавника.

Иако је имала свега неколико сцена, Олга је обележила ову епизоду "Бољег живота", емитовану премијерно 21. октобра 1990. године, а изгледала је, као и данас, прелепо.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Пре две године глумица је, иначе, донела одлуку да оде у пензију чим стекне услов како би ослободила место неком млађем колеги или колегиници.

- Ја ћу вероватно отићи и ослободити место неком млађем глумцу који ће бити поносан што је у овом позоришту, јер Народно позориште то заслужује. То не значи да ћу се одрећи глуме, већ пре свега моја потреба и моја лука где се ја усидрим. Ја ћу овде играти представе које имам и трудићу се да дајем максимум оно што је у мојим границама могућности - истакла је тада Олга за медије.

БОНУС ВИДЕО: