Марија Шерифовић и Јелена Томашевић спадају у жене најмоћнијих вокала на Балкану, миљенице евровизијске публике и најпопуларније певачице у нашој земљи, а мало је познато да није једино што их повезује.

Фото: АТА имагес

 

 

Оне су учествовале у многим – често истим – музичким такмичењима на почетку каријере, а обе су из Крагујевца и у исто време су похађале локалну гимназију.

Због свега тога, оне се одлично познају и неизмерно поштују, али су на неки начин и ривалке.

Наиме, како је Јелена старија од Марије само годину и неколико дана, оне су се често сретале на музичким такмичењима, а Марија Шерифовић је једном испричала да је победу углавном односила Јелена Томашевић.

- Јелена и ја имамо нашу историју, од тог фестивала, па преко следећег, па преко 3К Дур-а. Ја Јелену обожавам, ми смо у нашој школи биле јин-јанг, дословно - присетила се Марија, која не крије да је често морала да аплаудира Јелени на победама.

 
 

Фото: АТА имагес

 

 

- Мајке ми, ја можда носим и трауме, јер је и на првом и на другом и на трећем, ако је било три или два фестивала, она побеђивала. Јелена је победила и на 3К Дур-у те године кад сам била ја, вероватно је то била нека траума и онда сам рекла: "Е, нећеш га, доста је, сад је крај", али да, била сам јако љута - испричала је Марија кроз осмех у емисији "Шок ток" пре неколико година.

Две певачице, иначе, увек једна о другој говори најлепше могуће и с много уважавања, а занимљиво је да је Јелена Томашевић била представница наше земље на Евровизији у Београду – након што нам је Марија то такмичење донела победом годину дана раније.

БОНУС ВИДЕО: