Поред тога, ангажован је и у позоришту. Делује да му, ипак највише "леже" улоге у домаћим криминалистичким серијама, којима је и купио публику. Једну од својих најбољих улога је одиграо у филму “Мала ноћна музика”. Прославила га је серија “Убице мог оца”, а имали смо прилике да га гледамо и у серији “Мочвара”

Фото: Н. Скендерија

 

 

Глумац увек истиче да је одрастао уз бардове нашег глумишта. Објаснио је да је често седео у крилу родитеља док су у бифеима позоришта дружили са највећим домаћим глумцима.

Вук Костић ретко прича у јавности о свом приватном животу. Ипак, када се у интервјуима осврне на своју породицу, о њој прича са посебним емоцијама, а нарочито је емотиван када говори о свом покојном оцу Михајлу Костићу Пљаки. Увек је причао колико је смрт оца утицала на целокупни његов живот и колико му се све изменило у периоду о месец дана. Глумац је оца изгубио када је имао само 21. годину.

Свега 40 дана након очеве смрти, Вуков брат Нестор добио је посао на крузеру, па је напустио земљу. Глумац је тако остао сам са мајком у Београду, након чега су му се, такође, десили и велики професионални успеси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)

- Тако се десило, да је отпутовао 40 дана након татиног одласка. Био сам најнижи чин у ланцу команде у нашој породици и одједном сам постао глава фамилије. После татине смрти било ми је тешко. Ми смо скромно живели. Нестор и ја смо одрасли у заједничкој собици од десетак квадрата - присетио се глумац.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".