- Ако са неким ратујеш три пута у 100 година. Аустроугарска и Хрватска: Србија, Први Светски рат 1914. Немачка и Хрватска: Србија – Други светси рат 1941. Братоубилачко-комшијски рат 1991. Све укупно осам милиона жртава. Порука – Немојте ни покушавати да се дружите, историја се понавља - написао је глумац, и додао:

- Фигуративно речено, Берлински зид – немамо ми паре за то, али уштеда би била више милиона људи дугорочно гледано. Погледати интервју - закључио је Вук Костић на Инстаграму.

Подсетимо, глумчева изјава у интервјуу који је дао за Спутњик изазвала је лавину опречних коментара на друштвеним мрежама.

Фото: Инстаграм принтскрин/vukkosticbadza

 

- Ја бих ставио Берлински зид између нас да не можемо више никада да се сретнемо. Мислим да не би долазило до тих страшних несрећа - рекао је том приликом глумац и наставио:

- Ни на пијаци, не може, пошто кромпир? Јеси Србин? Не може. Једном када се у нашим народима десе велике несреће и злочини, типа Јасеновац, од тог момента више не разговарамо. Ми смо највише криви који смо као увек били - хајде да сви Словени живе заједно. Ми увек хоћемо да се играмо, Хрвати кажу склони се, а ми као да се дружимо. Не можете кад стално буше лопту. Мене то јако погађа, ја се саосећам са жртвама, то је најпрљавији рат у задњих не знам колико векова, то је био општи хаос - била је изјава глумца која је покренула бурне реакције.

БОНУС ВИДЕО: