- Ako sa nekim ratuješ tri puta u 100 godina. Austrougarska i Hrvatska: Srbija, Prvi Svetski rat 1914. Nemačka i Hrvatska: Srbija – Drugi svetsi rat 1941. Bratoubilačko-komšijski rat 1991. Sve ukupno osam miliona žrtava. Poruka – Nemojte ni pokušavati da se družite, istorija se ponavlja - napisao je glumac, i dodao:

- Figurativno rečeno, Berlinski zid – nemamo mi pare za to, ali ušteda bi bila više miliona ljudi dugoročno gledano. Pogledati intervju - zaključio je Vuk Kostić na Instagramu.

Podsetimo, glumčeva izjava u intervjuu koji je dao za Sputnjik izazvala je lavinu oprečnih komentara na društvenim mrežama.

Foto: Instagram printskrin/vukkosticbadza

 

- Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo. Mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća - rekao je tom prilikom glumac i nastavio:

- Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili - hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos - bila je izjava glumca koja je pokrenula burne reakcije.

BONUS VIDEO: