Људи из швајцарског града Базела досетили су се како да доскоче врућинама па са посла одлазе кући ни мање ни више него пливајући.

Млада путница и тиктокерка Вана Бојовић објавила је видео у којем је показала ову необичну навику Швајцараца која одушевљава туристе, а њен видео прикупио је више од пола милина прегледа.

Они који живе низводно од места на којем раде после посла убацују своје ствари у непропусну торбу, ускачу у реку Рајну и једноставно плутају до куће, успут се хладећи.

@vannabojovic Kad nakon 120 posjećenih država, u najvećem šoku ostaneš u Švicarskoj! 🇨🇭 😂 Ovo je skroz bilo neočekivano i ludo! Tko je znao za ovo? #basel #švicarska #swiss #switzerland #putovanja #travel #travelblogger ♬ original sound - Vanna Bojovic

Ова необична навика становника постала је хит међу туристима који и сами траже спас од летњих врућина у градској реци, чија је летња температура око 23 степена Целзијуса. 

Купање у Рајни, иначе, једна је од омиљених летњих активности у граду међу локалцима, а градске власти позивају туристе да им се придруже и ускоче у реку.  

Осим што можете да плутате чак три километра низводно, на неколико су места директно на обали Рајне постављена купалишта на којима се може одморити и осунчати. Треба само своју одећу и ствари да ставите у непропусну торбу за пливање у облику рибе, која је произведена управо у Базелу и постала је једна од најпопуларнијих градских сувенира.

БОНУС ВИДЕО: