LJudi iz švajcarskog grada Bazela dosetili su se kako da doskoče vrućinama pa sa posla odlaze kući ni manje ni više nego plivajući.

Mlada putnica i tiktokerka Vana Bojović objavila je video u kojem je pokazala ovu neobičnu naviku Švajcaraca koja oduševljava turiste, a njen video prikupio je više od pola milina pregleda.

Oni koji žive nizvodno od mesta na kojem rade posle posla ubacuju svoje stvari u nepropusnu torbu, uskaču u reku Rajnu i jednostavno plutaju do kuće, usput se hladeći.

@vannabojovic Kad nakon 120 posjećenih država, u najvećem šoku ostaneš u Švicarskoj! 🇨🇭 😂 Ovo je skroz bilo neočekivano i ludo! Tko je znao za ovo? #basel #švicarska #swiss #switzerland #putovanja #travel #travelblogger ♬ original sound - Vanna Bojovic

Ova neobična navika stanovnika postala je hit među turistima koji i sami traže spas od letnjih vrućina u gradskoj reci, čija je letnja temperatura oko 23 stepena Celzijusa. 

Kupanje u Rajni, inače, jedna je od omiljenih letnjih aktivnosti u gradu među lokalcima, a gradske vlasti pozivaju turiste da im se pridruže i uskoče u reku.  

Osim što možete da plutate čak tri kilometra nizvodno, na nekoliko su mesta direktno na obali Rajne postavljena kupališta na kojima se može odmoriti i osunčati. Treba samo svoju odeću i stvari da stavite u nepropusnu torbu za plivanje u obliku ribe, koja je proizvedena upravo u Bazelu i postala je jedna od najpopularnijih gradskih suvenira.

BONUS VIDEO: