* "Нпортал" је решио да направи реконструкцију тог драматичног догађаја и да из архиве извуче старе новинске текстове о овом случају. Како су тада медији писали, подсетићемо вас из дана у дан - баш како су тада, у реалном времену излазили новински чланци. *

Почињемо од првог дана, тачније од првог новинског текста који је изашао дан после отмице.

Једну од највећих траума у животу једног од најпознатијих српских парова испратиле су "Вечерње новости" кроз текст који је носио наслов:

ЗА ОТКУП ДВА МИЛИОНА МАРАКА!

- ОСМОГОДИШЊИ син познатог брачног пара, Стефан, киднапован је јуче пре подне испред породичног дома на Бежанијској коси. Сутра истиче ултиматум отмичара.

Из поузданих извора "Новости" су сазнале да је београдско подземље јуче пре подне извршило још један криминални акт: На Бежанијској коси киднапован је малолетни Стефан Живојиновић, син чувене естрадне звезде Лепе Брене и тенисера Слободана Живојиновића!

Фото: Архив Борбе

 

Оно што смо најчешће виђали само на филмском платну, одиграло се недалеко од куће на Бежанијској коси у којој живи породица Живојиновић.

Брена је кренула код фризера, који се налази у њиховом комшилуку. Са њом је пошао и мали Стефан (8). Међутим, он се вратио у кућу да узме "ролере", а његова мајка је продужила у салон. Мало потом, Стефан је на улици отет. 

Фото: Архив Борбе

 

Нешто касније отмичари су се јавили телефоном породици Живојиновић. Порука је била кратка и јасна: "Спремите два и по милиона марака. Рок исплате је недеља. Не обавештавајте ни полицију ни никог другог"! 

У полицији су нам рекли да немају никакво сазнање о овој отмици. 

Зимус, нешто мало после ликвидације Жељка Ражнатовића Аркана, Београдом прострујала брзином муње вест да је убијен и Слободан Боба Живојиновић. На сву срећу та вест се показала као лажна и њу је убрзо демантовао некадашњи ас светског тениса.

Киднаповање његовог наследника, међутим, заиста се десило, мада званичне потврде још нема.

БЕЗ КОМЕНТАРА

По добијању прве вести о немилом догађају, позвали смо дом Живојиновића.

- Немам коментара, молим вас извините. Чека ме друга телефонска линија - био је кратак Боба Живојиновић и спустио слушалицу.

 * Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у Вечерњим новостима 25.11.2000.*

 

Све делове серијала "Ретроспектива отмице Стефана Живојиновића" можете прочитати на ОВОМ линку.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".