Покојни глумац никад се није либио да говори о проблемима које је имао са наркотицима, а поред свега ипак је желео младима да објасни да то никако није добро, као и да он не сме да им буде пример.

Фото: Aрхива Новости

 

 

- Једног дана се на тренингу појаве моја мајка и очух. Један мој друг им је рекао да сам у школи дувао лепак. Тада ми је тај друг био највећи непријатељ, а у ствари ми је био најбољи пријатељ. Имао сам 13-14 година. Возили смо се кући, повезли смо и тог мог друга, и чим је он изашао из кола, очух ми је залепио такав шамар! Имао сам велику срећу што сам имао очуха који је са толиком љубави приступао мени. Човек је био као да сам му из ока испао, а ја сам га довео до лудила - испричао је Игор тада у једној емисији.

Током своје каријере Первић је важио за великог заводника, а многе жене жуделе су за њим.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Поред Јасмине Холбус, велика љубав му је била и колегиница Јована Петровић, унука легендарног Миодрага Петровића Чкаље. Њих двоје су се једном приликом из града преселили у село тврдећи да је тамо живот много мирнији и лепши, али ипак су се на крају разишли.

- Повукао сам се из јавности. Волим да радим у миру, бавим се својим послом у тишини, и то ми прија. Имам, ипак, и неке године које подразумевају спокојство. У мом приватном животу нема ничег новог, опет сам на Дорћолу, и живим ону обичну, једноставну свакодневицу - говорио је Игор Первић само неколико месеци у свом последњем интервјуу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paralel (@paralelfestival)

 

Један од наших најдаровитијих и најлепших глумаца, иза кога је остало више од 30 филмских и ТВ улога, преминуо је априла 2019. године ујутру у родитељском стану, после дуге и тешке болести.

Первић је рођен 29. октобра 1967, а љубав према уметности наследио је од својих родитеља, мајке Лидије Пилипенко, чувене примабалерине, и оца Мухарема Первића, једног од наших највећих позоришних и књижевних критичара.

Наша јавност памтиће Игора Первића као глумца који је свој узбудљив и не баш срећан живот увек живео као да снима последњи кадар. Увек је важио за једног од најлепших глумаца домаће сцене, а о његовој харизми се и данас прича. 

 

 

- Тих 80-тих Београд је био једна мисао, град идеја, битанга са лепим манирима... Он је био "лепи дечко са Дорћола", добри дух Београда... Можда би Београд данас био леп да сам заборавила какав је био када си ти био ту - написала је поводом годишњице његове смрти жена која је гајила посебне симпатије према покојном глумцу. 

Тог, 23.априла 2019. године заувек нас је напустио Игор Первић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".