Популарни Паја мрзео је и ниподаштавао позив глумца, упркос томе што је стекао безрезевну љубав гледалаца. Време је више волео да проводи крај Саве, или у кафанама, него глумећи, а о њему постоји и мноштво прича које сведоче да је умео да буде прилично својеглав.

Једна од познатих прича јесте и она о промени презимена. Јер, славног Пају успевало је да нервира чак и - једно слово.

Фото: Архива Новости

 

- Нико није схватао зашто га је толико нервирало када му у филмској шпици у презимену напишу "Ј" - забележио је у књизи "Урбане легенде" аутор Небојша Вуковић. - Да чудо буде још веће, то "Ј" у "Вујисић" му је стајало у свим документима. Али то њему није био никакав доказ да тако треба и да остане. И оде тако једног дана у београдску цркву Светог Саве, где је иначе био крштен, да као тражи извод из књиге рођених. Крштеницу. Нађе тамо наравно неко свештено лице које је имало и нека службеничка овлашћења, па с њим реч по реч, наговори га како му је у црквеним књигама "урађена велика грешка". И опет, реч по реч, овај пристане да му изда крштеницу без "Ј" у презимену. То је, кажу, Пају много обрадовало. Свима је показивао ту нову и од сада праву крштеницу с речима:

- Не знам ја ко је кад погрешио, али немам више оно "Ј", заувек!

Фото: Архива Новости

 

Ипак, супруга покојног великана, Мирјана, која је са њим провела 32 године, пре неколико година изнела је нешто другачију верзију ове приче.

- Ја сам до пре годину дана мислила да је то била нека његова ујдурма. А шта се догодило? Крштен је у цркви Светог Саве на Славији. А поп Шумадинац који је то уписивао, написао је "Вуисић", и тако је то, у ствари, остало. Још су се гледале црквене књиге и кад смо мењали документе 1968, упишу Вуисић, по крштеници. Павле после тога дође кући и каже мајци: "Ја више немам везе с вама, ја сам Вуисић" - испричала је тада Мирјана за "Недељник".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".