Да ли сте знали да је крај култног филма „Ко то тамо пева“ редитеља Слободана Шијана промењен јер је преминуо Јосип Броз Тито?

Сценариста филма Душан Ковачевић, који је радио и на филмовима „Маратонци трче почасни круг“, „Радован Трећи“, „Сабирни центар“ и „Балкански шпијун“, гостујући пре неколико година у једној емисији, открио је како је крај филм „Ко то тамо пева“ требало да изгледа.


„Титова смрт нас је спречила да завршимо „Ко тамо пева“ како смо замислили. У сценарију је била сцена у којој два певачка дечака излазе из аутобуса. Тада су животиње требале да се појаве у сцени и све је требало да личи на апокалипсу“, рекао је Ковачевић.

„Режисер филма је имао договор са власником циркуса из Италије, који је са дресираним животињама требало да дође у Београд. Међутим, Јосип Броз Тито је умро и странцима је забрањен улазак. Ни птици није било дозвољено да пређе границу, а ми смо морали да завршимо филм. Пошто нема животиња, филм се завршава онако како се завршава. Оно што није снимљено као крај, је почетак Ундергроунда“, додао је он.

Фото:Принтсцреен/ТикТок/онлине_профа

 

Ко то тамо пева, прича вишеслојну причу о трагикомичним незгодама путника у трошном аутобусу који путује из покрајине за Београд, у којој се крије алегорија о малограђанском лицемерју и распаду Краљевине Југославије у освит Другог светског рата, и сматра се једним од најбољих југословенских филмова.

Фото:Принтсцреен/ТикТок/онлине_профа

 

Данас, у општини Кнић, на 20ак минута од Крагујевца налази се једна крчма, која је украшена мотивима и јунацима из нашег добро познатог култног филма Ко то тамо пева.

Фото:Принтсцреен/ТикТок/онлине_профа

 

У дворишту поред аутобуса познате фирме Крстић и син налазе се и предмети из тог периода који додатно даје чар овом месту.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".