Da li ste znali da je kraj kultnog filma „Ko to tamo peva“ reditelja Slobodana Šijana promenjen jer je preminuo Josip Broz Tito?

Scenarista filma Dušan Kovačević, koji je radio i na filmovima „Maratonci trče počasni krug“, „Radovan Treći“, „Sabirni centar“ i „Balkanski špijun“, gostujući pre nekoliko godina u jednoj emisiji, otkrio je kako je kraj film „Ko to tamo peva“ trebalo da izgleda.


„Titova smrt nas je sprečila da završimo „Ko tamo peva“ kako smo zamislili. U scenariju je bila scena u kojoj dva pevačka dečaka izlaze iz autobusa. Tada su životinje trebale da se pojave u sceni i sve je trebalo da liči na apokalipsu“, rekao je Kovačević.

„Režiser filma je imao dogovor sa vlasnikom cirkusa iz Italije, koji je sa dresiranim životinjama trebalo da dođe u Beograd. Međutim, Josip Broz Tito je umro i strancima je zabranjen ulazak. Ni ptici nije bilo dozvoljeno da pređe granicu, a mi smo morali da završimo film. Pošto nema životinja, film se završava onako kako se završava. Ono što nije snimljeno kao kraj, je početak Undergrounda“, dodao je on.

Foto:Printscreen/TikTok/online_profa

 

Ko to tamo peva, priča višeslojnu priču o tragikomičnim nezgodama putnika u trošnom autobusu koji putuje iz pokrajine za Beograd, u kojoj se krije alegorija o malograđanskom licemerju i raspadu Kraljevine Jugoslavije u osvit Drugog svetskog rata, i smatra se jednim od najboljih jugoslovenskih filmova.

Foto:Printscreen/TikTok/online_profa

 

Danas, u opštini Knić, na 20ak minuta od Kragujevca nalazi se jedna krčma, koja je ukrašena motivima i junacima iz našeg dobro poznatog kultnog filma Ko to tamo peva.

Foto:Printscreen/TikTok/online_profa

 

U dvorištu pored autobusa poznate firme Krstić i sin nalaze se i predmeti iz tog perioda koji dodatno daje čar ovom mestu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".