Дијана је открила да су они свог првог сина Новака крстили када је имао пет година.

Како је истакла, он је као и све у животу то схватио јако озбиљно, те да је он увек имао "тај неки осећај". С тим у вези она му и замера што он није своју децу крстио, али он је њој на то лако дао одговор.

Фото: Јутјуб принтскрин/Док анђели спавају

 

Новак жели да његова деца, Стефан и Тара се крсте када буду свесни значења и јачине тог чина. Дијана би волела да се то деси што пре јер како каже већ су довољно свесни. Стефан ове године пуни осам година, док Тара пуни шест.

 

 

Дефинитивно је занимљиво да Новак није крстио своју децу узевши у обзир веровање да при крштењу свако добија свог анђела чувара. Са друге стране, можемо посумљати да он жели да његова деца сама изаберу веру.

Фото: Профимедиа

 

Давно смо се уверили да је Новак велики родољуб и хришћанин, а сам је истакао у више наврата да подједнако воли и Србију и Црну Гору и кад год може посећује манастире у обе државе. Он, такође, сваке године честита свим верницима славу Св. Архангела Михајла, који је заштитник његовог дома.

 

Моменат највеће кризе у каријери он је доживео када му је био забрањен улазак у Аустралију, након тога свој мир нашао у манастиру Острог.

Како православна вера налаже при рођењу, већ после 40 дана, свако би требао да се крсти. 

Према веровању крштење је Света тајна којом човек постаје хришћанин и члан цркве. Те даје духовну слободу, а родитељи за кумове треба да изаберу оне који схватају да је њихова превасходна одговорност да брину о духовном узрастању детета.

(Нпортал)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".