Dijana je otkrila da su oni svog prvog sina Novaka krstili kada je imao pet godina.

Kako je istakla, on je kao i sve u životu to shvatio jako ozbiljno, te da je on uvek imao "taj neki osećaj". S tim u vezi ona mu i zamera što on nije svoju decu krstio, ali on je njoj na to lako dao odgovor.

Foto: Jutjub printskrin/Dok anđeli spavaju

 

Novak želi da njegova deca, Stefan i Tara se krste kada budu svesni značenja i jačine tog čina. Dijana bi volela da se to desi što pre jer kako kaže već su dovoljno svesni. Stefan ove godine puni osam godina, dok Tara puni šest.

 

 

Definitivno je zanimljivo da Novak nije krstio svoju decu uzevši u obzir verovanje da pri krštenju svako dobija svog anđela čuvara. Sa druge strane, možemo posumljati da on želi da njegova deca sama izaberu veru.

Foto: Profimedia

 

Davno smo se uverili da je Novak veliki rodoljub i hrišćanin, a sam je istakao u više navrata da podjednako voli i Srbiju i Crnu Goru i kad god može posećuje manastire u obe države. On, takođe, svake godine čestita svim vernicima slavu Sv. Arhangela Mihajla, koji je zaštitnik njegovog doma.

 

Momenat najveće krize u karijeri on je doživeo kada mu je bio zabranjen ulazak u Australiju, nakon toga svoj mir našao u manastiru Ostrog.

Kako pravoslavna vera nalaže pri rođenju, već posle 40 dana, svako bi trebao da se krsti. 

Prema verovanju krštenje je Sveta tajna kojom čovek postaje hrišćanin i član crkve. Te daje duhovnu slobodu, a roditelji za kumove treba da izaberu one koji shvataju da je njihova prevashodna odgovornost da brinu o duhovnom uzrastanju deteta.

(Nportal)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".