Мексичке власти саопштиле су да је осам импровизованих експлозивних направа постављено на пут у држави Халиско, од којих је седам експлодирало док је полицијски конвој пролазио. Четири полицајца и два цивила су погинула, док је 12 особа повређено, међу којима троје деце узраста 9, 13 и 14 година.

- То је нешто што никада раније нисмо видели овде -, рекао је гувернер Халиска Енрике Алфаро, који је на челу једне од најнасилнијих мексичких држава са 1.095 убистава и 750 нестанака од почетка године.

Експлозије су оставиле кратере на путу

Гувернер је осудио, како је рекао, брутални терористички чин који представља изазов за целу мексичку државу, а за чин је окривио неименовану групу за шверц дрогом. У Мексику, навиклом на насиље, напади експлозивом су још увек релативно ретки. Главни тужилац државе Халиско Луис Мендез рекао је да су експлозије биле толико снажне да су оставиле кратере на путу и ​​уништиле најмање четири возила.

Савезна држава у којој су се догодиле експлозије дом је групе за трговину дрогом нове генерације из Халиска, моћне организације која се често сукобљава са другим криминалним групама. Група Халиско је такође окривљена за претходне нападе употребом импровизованих експлозивних направа и дронова који носе бомбе, што је сведочанство софистицираности и смртоносне домишљатости таквих група.

БОНУС ВИДЕО: