По подне ће у Војводини доћи до јаког развоја облачности са пљусковима, грмљавином, као и са појавом града и олујног ветра у зони падавина.

Краткотрајни пљускови са грмљавином биће могући и јужније од Саве и Дунава, у централном делу земље, али као ређа појава и са мањом шансом за непогоде. 

Ветар слаб до умерен, јужни и југозападни, по подне и увече у скретању на северозападни. Најнижа температура од 17 до 24 °Ц, а највиша од 34 °Ц на северу Војводине до 40 °Ц у централној и јужној Србији. 

У Београду ће већи део дана бити претежно сунчано и веома топло. 
Поподне и увече очекује се јак развој облачности са пљусковима и грмљавином, а у појединим деловима града могућа је и непогода са градом и олујним ветром. 

Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, по подне у скретању на северозападни. Најнижа температура око 24 °Ц, а највиша око 38 °Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у петак и суботу (14. и 15.07.) уследиће мањи пад температуре за 5 до 7 степени у односу на четвртак и биће израженији на северу Србије, док ће се на југу земље задржати вредности дневних максимума око 35 °Ц. 

Ређа појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином очекује се тек понегде у брдско-планинским пределима. Од недеље (16.07.) до среде (19.07.) биће претежно сунчано и врло топло, са максималним температурама од 35 до 40 °Ц, при чему ће најтоплије бити на југу и југоистоку земље.  

У четвртак (20.07.) се очекује пад температуре, израженији на северу Србије, али са малом шансом за падавине.

БОНУС ВИДЕО: