Више од 50 одсто Британаца је прошле година пало на возачком испиту, што је невероватан и забрињавајући податак за земљу која има милионе аутомобила.

Више од 1,5 милиона возача је током 2022. полагало возачки испит у Великој Британији, а само 48,9 одсто га је и положило! Портал Сцрап Цар Цомпарисон истражио је зашто возачи најчешће падају на возачким испитима и са којим маневрима се највише боре.

Стручњаци поменутог сајта анализирали су податке Гугл претраге и утврдили да је паралелно паркирање највише сметало возачима.

Шта највише мучи возаче?

Подаци указују да се сваке године у Великој Британији изврши више од 81.000 претрага за помоћ при паралелном (бочном) паркирању. Овај метод је такође познат као један од најтежих за савладавање за многе људе који уче да возе.

Након паралелног паркирања следи упаркиравање (готово 60.000 годишњих претрага) те хитно заустављање у нужди (преко 26.000 претрага).

На четвртом месту је скретање на путу, а 18.000 људи покушало је да сазна како да скрене возило на путу који је преузак за полукружно скретање. Коначно, на петом месту је вожња у рикверц са нешто мање од 4.000 претрага сваке године.

БОНУС ВИДЕО: