За то време, многобројне екипе раде на рашчишћавању крша и заштити онога што је остало од уништених добара. Истовремено, отказују се за викенд заказане културне и спортске манифестације у неким од најугроженијих средина.

Француска као да се спрема да дуги период неизвесности и насиља. Нико не зна колико би ово могло да потраје.

Пред ноћ, људи у паници испаркиравају своје аутомобиле с уличних паркинга, склањајући их, да би сачували своју имовину, ни сами не знајући како и куда. Сви се сећају када је 2005. године из сличних разлога уведено ванредно стање после десетак дана нереда. За сада, све је још свеже, али се све више размишља у том правцу.

Осим нереда, супрузи и детету полицајца који је усмртио седамнаестогодишњег Наела током саобраћајне контроле, упућене су претње.

Његов адвокат истиче да је полицајац изјавио да није желео да убије младића, да се осетио угроженим када је покушао да побегне, да је потресен, и да је затражио опрост. Каже да га је све потпуно превазишло, да је пре овога имао потпуно нормалан живот и да све ово психички тешко подноси. Адвокат је поручио и да је реалност много комплекснија, и да се пресуде доносе пребрзо, на основу једног снимка. Истакао је и да су полицајац и његов колега покушали, после пуцња, да спасу младића и пруже му прву помоћ.

Наелова породица је огорчена и истиче да се метак не испаљује током саобраћајне контроле.  

БОНУС ВИДЕО:

АПОКАЛИПСА У ПАРИЗУ: "Новости" на месту експлозије

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".