Za to vreme, mnogobrojne ekipe rade na raščišćavanju krša i zaštiti onoga što je ostalo od uništenih dobara. Istovremeno, otkazuju se za vikend zakazane kulturne i sportske manifestacije u nekim od najugroženijih sredina.

Francuska kao da se sprema da dugi period neizvesnosti i nasilja. Niko ne zna koliko bi ovo moglo da potraje.

Pred noć, ljudi u panici isparkiravaju svoje automobile s uličnih parkinga, sklanjajući ih, da bi sačuvali svoju imovinu, ni sami ne znajući kako i kuda. Svi se sećaju kada je 2005. godine iz sličnih razloga uvedeno vanredno stanje posle desetak dana nereda. Za sada, sve je još sveže, ali se sve više razmišlja u tom pravcu.

Osim nereda, supruzi i detetu policajca koji je usmrtio sedamnaestogodišnjeg Naela tokom saobraćajne kontrole, upućene su pretnje.

NJegov advokat ističe da je policajac izjavio da nije želeo da ubije mladića, da se osetio ugroženim kada je pokušao da pobegne, da je potresen, i da je zatražio oprost. Kaže da ga je sve potpuno prevazišlo, da je pre ovoga imao potpuno normalan život i da sve ovo psihički teško podnosi. Advokat je poručio i da je realnost mnogo kompleksnija, i da se presude donose prebrzo, na osnovu jednog snimka. Istakao je i da su policajac i njegov kolega pokušali, posle pucnja, da spasu mladića i pruže mu prvu pomoć.

Naelova porodica je ogorčena i ističe da se metak ne ispaljuje tokom saobraćajne kontrole.  

BONUS VIDEO:

APOKALIPSA U PARIZU: "Novosti" na mestu eksplozije

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".