У париском предграђу Нантер синоћ су се догодили нереди и спорадични сукоби између огорчене омладине и полиције, као израз растућег незадовољства међу грађанима у локалној заједници због убиства тинејџера током полицијске интервенције.

Један полицајац је у уторак пуцао на 17. годишњег тинејџера, који је касније преминуо од задобијених рана, саопштило је тужилаштво у Нантеру, преноси портал Франс 24.

На видео снимцима телевизије БФМТВ, објављеним на друштвеним мрежама, који је верификовао Ројтерс, виде се два полицајца поред аутомобила Мерцедес АМГ, док један од њих пуца према возилу које се удаљава.

Француско тужилаштво је саопштило у уторак да је покренута истрага против полицајца који је у уторак ујутру у предграђу Париза убио 17-годишњака, након што је младић одбио да заустави свој ауто.

Фото: Профимедиа

 

 

У саопштењу се наводи да је полицајац пуцао у правцу аутомобила и погодио возача тинејџера, који је преминуо од задобијених рана.

Додаје се да је један од путника у том возилу приведен и убрзо пуштен, али да полиција није успела да лоцира другог путника, преноси Ројтерс.

Како се наводи, возач је одраније био познат француској полицији, због тога што је одбијао да се повинује саобраћајним прописима и заустави се на захтев полиције.

Након рекордних 13 смртних случајева у полицијским пуцњавама у Француској током прошле године, ово је друга пуцњава са смртним исходом у овој години.

Три особе су убијене у полицијским пуцњавама 2021. године, јер су одбиле да се придржавају саобраћајних ограничења, а две током 2020. године.

Према Ројтерсовој евиденцији о смртоносним пуцњавама у току 2021. и 2022. године, вец́ина жртава су били црнци или арапског порекла.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".