Код некадашњег Дома ЈНА зауставили су га маскирани терористи. Прво су га легитимисали, а потом га и угурали у задњи део кола његовом ладом одвезли у непознатом правцу.

Немачки новинар који је био са војницима забележио је камером отмицу оца Харитона, чије је обезглављено тело пронађено после нешто више од годину дана, 08. августа 2000. године на необележеном гробљу у албанском селу Тусус код Призрена.

У извештају вештака који су обавили обдукцију наведено је да је глава монаха одсечена оштрим предметом, а како је једна муслиманка из Призрена испичала анонимно монасима, териристи су главом оца Харитона играли фудбал и потом је бацили у један бунар у Призрену.

О свирепом убиству овог монаха родом из села Сеоце у куршумлијској општини чак су и вештаци занемели јер је обдукција показала да му је поломљена кичма, , неколико ребара и кости леве руке, телу је недостајало неколико пршљенова а прободен је и ножем у пределу срца. О оцу Харитону који је, како је патолог констатовао, преминуо у страшним мукама, опеване су бројне духовне песме које по речима верника имају исцелитељска дејства.

Како су "Новости" раније писале отац болесног детета са централног Космета певао је песме о оцу Харитону после којих је дечак оздравио, а отац који није желео јавно да се представи, иницирао је изградњу цркве посвећену оцу Харитону чије је световно име Радослав Лукић у његовом родном селу Сеоцу у општини Куршумлија где је рођен 1960. године.

Ту му је направљен и споменик а његово тело је сахрањено у манастиру Црна Река где је и замонашен 1995. године. Починиоци овог свирепог злочина ни дан данас нису откирвени нити је ико одговорао.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".