Jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica svih vremena, Šarliz Teron, danas ima život o kakvom je ranije mogla samo da sanja.

Međutim, stvari nisu oduvek bile tako idealne. Zapravo životna priča glumice jezivija je čak i od pojedinih filmova u kojima je igrala, pogotovo kada je reč o detinjstvu koje, kako je više puta isticala, ne bi poželela ni najgorem neprijatelju.

Šarliz je odrasla na jednoj farmi, u malom gradiću, u blizini Johanerzbuga. Otac joj je bio alkoholičar, te su njeni roditelji imali velike probleme u braku. Žrtva tih problema bila je upravo glumica čije je detinjstvo prošlo pored oca koji je maltretirao nju i majku.

Oca opisuje kao jako bolesnog čoveka, pored koga je njen život bio pakao.

Foto: Profimedia

 

 

- Dani sa zavisnikom su nepredvidivi i ta nepredvidljivost je ugrađena u vaš organizam do kraja života, utiče više nego događaj od te noći - rekla je ona.

Kobne noći, prema glumicinim rečima, u trenutku kada je njen otac sa pištoljem ušao u kuću, bio je toliko pijan da nije mogao da hoda.

Naime, jedne noći otac je došao mrtav pijan kući. Uzeo je pištolj i pomahnitalo hodao po kući, preteći Šarliz i njenoj majci da će ih ubiti. U tom trenutku, njih dve su bile sakrivene u sobi, iza zaključanih vrata. Ubrzo su začule pucnje. NJen otac je ispalio nekoliko metaka prema sobi u kojoj su njih dve bile.

- Majka i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata, pošto je gurao vrata. Obe smo bile naslonjene na vrata s druge strane kako on ne bi ušao. Vratio se korak unazad i pucao u vrata tri puta. Nijedan metak nas nije pogodio, što je pravo čudo. Ali u samoodbrani, ona je pucala u njega - ispričala je Šarliz i dodala da je nije sramota da govori o tome.

Foto: Profimedia

 

 

Ishod tragične noći je da je njena majka njenog strica ranila, a oca ubila. NJena majka nije osuđena, jer je sud zaključio da se radi o samoodbrani. Međutim, kada su je pitali šta bi promenila kada bi mogla da se vrati u prošlost, Šarliz se nije dvoumila.

- Naterala bih roditelje da se razvedu, jedino to. Što se ostalog tiče, moj život je divan i nikada ga ne bih menjala - rekla je Šarliz.

Inače, njen put ka slavi krenuo je kada je napunila 16 godina. Tada je potpisala ugovor sa jednom italijanskom modnom agencijom, te se sa majkom preselila u Milano. Tri godine kasnije seli se u Los Anđeles kako bi se posvetila glumačkoj karijeri.

Dobitnica je Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Čudovište". Za potrebe uloge u pomenutom filmu, Šarliz se morala ugojiti 15 kilograma.

Nakon osvojenog Oskara, vratila se u rodnu Južnoafričku Republiku kako bi proslavila to veliko priznanje. Na proslavu je stigao i Nelson Mandela koji joj je zahvalio što je njihovu zemlju, zahvaljujući velikom talentu i predanosti poslu, predstavila Holivudu na najbolji mogući način.

Foto: Profimedia

 

 

Šarliz je danas jedna od glumica sa A-liste, i veoma je cenjena u svom poslu, no, osim o njenim poslovnim uspesima, i te kako se pričalo i o ljubavnom životu.

Ona je, koliko je javnosti poznato, bila sa Šonom Penom, Kijanuom Rivsom Stivenom DŽenkinsom i Stjuartom Taunsendom, iako su je povezivali sa brojnim drugim velikim imenima, ali nijedan od njih nije uspeo da je odvede pred oltar.

- Nikad nisam želela da se udam, niti sam došla u iskušenje da promenim mišljenje u vezi toga. Brak mi prosto nije bitan, odnos dvoje ljudi jeste - istakla je ona svojevremeno i dodala da ono što je zaista ispunjava je majčinstvo.

Ona je 2012. godine usvojila dečaka DŽeksona, a tri godine kasnije devojčicu Ogast.

- Znala sam da će moja deca naći put do mene. Kada i gde za to bude vreme. Kada sam se odlučila za usvajanje, raspitala sam se u kojim američkim državama nije problem da usvojitelj bude singl žena. Oba moja deteta rođena su u SAD-u, oba su Afroamerikanci i oba beskrajno volim - istakla je Teronova.

Foto: Profimedia

 

 

Međutim, kada je DŽekson imao tri godine, glumica je shvatila da je transrodan.

- Da, ja sam takođe mislila da je ona dečak. Sve dok me nije pogledala kad je imala tri godine i rekla: "Ja nisam dečak" - izjavila je pre nekoliko godina.

Teron je pružila ogromnu podršku svojoj ćerki i istakla da one uvek mogu da računaju na nju.

- Tako je. Imam dve predivne ćerke koje, kao i svaki drugi roditelj, želim da zaštitim i želim da rastu i napreduju. Rođene su kako su rođene, a gde i kako će se na svetu pronaći dok budu odrastale, i ko žele biti, nije na meni da odlučujem. Moj je posao, kao roditelja, da ih slavim, volim i da se pobrinem da imaju sve što im treba kako bi mogle da budu sve što žele - rekla je 45-godišnja glumica.

Foto: Profimedia

 

 

Šarliz je jednom prilikom priznala kako je njenoj transrodnoj ćerki postajalo sve teža s godinama, jer su joj se svi obraćali u muškom rodu. Jednom prilikom, glimica je takođe u intervjuu koristila tu zamenicu, a kada je došla kući DŽekson je zamolila da o njoj priča kao o devojčici.

- Povredila sam njene osećaje kad god sam o njoj govorila novinarima koristeći pogrešne zamenice. U tom je trenutku odlučila sam da ne želim da budem takva vrsta majke i odlučila sam da glasno kažem istinu i da podržim svoje dete - rekla je glumica.

Na Šarlizinom mestu, neko bi odustao. Ali glumicu su problemi koje je doživela ojačali i učinili da postane sve ono što je danas, uspešna, uticajna i bogata.

BONUS VIDEO: